Quantcast
Τσίπρας: Ηρθε η ώρα να δώσουμε μήνυμα ελπίδας με ένα έντιμο συμβιβασμό - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Ηρθε η ώρα να δώσουμε μήνυμα ελπίδας με ένα έντιμο συμβιβασμό

δημοσιεύτηκε:

Οι λύσεις βρίσκονται στις συζητήσεις με τους θεσμούς. Έχουμε ανάγκη ένα πλάνο για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και την κοινωνική ύφεση σημείωσε ο Μάρτιν Σουλτς στις δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό λίγο πριν την συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.  

 

Ξεκινήσαμε να συζητάμε την ατζέντα ανάπτυξης και τις ενέργειες με τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και την ανώγεια στην Ελλάδα απάντησε από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει «ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας  στην Ελλάδα όχι μόνο υλοποιείστε, υλοποιείστε και μέτρα, μέτρα, αλλά ότι η Ευρώπη στέκεται αλληλέγγυα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην χώρα 

«Η Ελλάδα έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της από την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα υλοποιεί το δικό της μερίδιο» και πρόσθεσε πως περιμένει πλέον από τους εταίρους να κάνουν το ίδιο, εκφράζοντας την ελπίδα πως στο τέλος θα λυθούν οι παρεξηγήσεις και θα υπάρξει ένας «έντιμος συμβιβασμός».

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ευτυχής για το γεγονός ότι πλέον πλεόν ξεκινάει συζήτηση για την ουσία του προβλήματος και δίνεται προτεραιότητα στην ατζέντα για την ανάπτυξη.

Επανέλαβε την ανάγκη να χτυπηθεί η ανεργία των νέων και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση και σημείωσε ότι πρέπει στο εξής να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό και όχι μόνο μήνυμα για τις υποχρεώσεις και την εφαρμογή τους.  

Κατά τον κ. Τσίπρα το μήνυμα που πρέπει να δώσουν τώρα η Ευρώπη και οι θεσμοί είναι «βοήθεια και αλληλεγγύη» για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα σε κοινωνικό επίπεδο. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.