Quantcast
Τσίπρας: Η συμφωνία είναι καλύτερη από εκείνη του Γιούνκερ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Η συμφωνία είναι καλύτερη από εκείνη του Γιούνκερ

δημοσιεύτηκε:

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Η απόφαση της εξόδου από το ευρώ θα ήταν ανείπωτη καταστροφή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha.

«Πήραμε μια συμφωνία που έχει προβλήματα, αλλά δίνει προοπτική. Είναι καλύτερη από αυτή του Γιούνκερ» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

“Επέλεξα να μη γίνω ο ήρωας των λίγων ημερών”

“Μετά το τέλος της 17ωρης συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής, είχα ένα μεγάλο δίλημμα” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. “Αν θα σηκωθώ να φύγω γυρίζοντας πίσω ως ήρωας, αλλά την επόμενη μέρα να αντιμετωπίσω μια κατάρρευση των τραπεζών. Επέλεξα να μη γίνω ο ήρωας των λίγων ημερών, αλλά να πάρω το πολιτικό κόστος”.

“Μετά την 12η Ιουλίου είχα υποχρέωση να τεθώ στην κρίση του λαού”

“Πάλεψα όσο πιο σκληρά μπορούσα για να διεκδικήσω το δίκιο ενός λαού. Τα πράγματα έφτασαν στα όρια. Μετά τη 12η Ιούλη είχα την υποχρέωση να τεθώ στην κρίση των πολιτών” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

“Το δημοψήφισμα ήταν μια πολύ μεγάλη ιστορική στιγμή ανάτασης για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Αισθάνομαι περήφανος που δώσαμε στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να εκφράσει την πεποίθηση του. Τα όχι οδήγησαν σε υπαναχωρήσεις αλλά έμειναν στην ιστορία. Είμαι περήφανος και για την επιλογή μου να μην οδηγήσω τη χώρα σε καταστροφή”.

 


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.