Τσίπρας: Η δημιουργική ασάφεια δεν βοήθησε τη διαπραγμάτευση

«Η δημιουργική ασάφεια δε βοήθησε την διαπραγμάτευση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Στον Ενικό», στο STAR.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε παρόλ’ αυτά ότι ο «Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε ισχυρή διαπραγματευτική ώθηση τον πρώτο καιρό της παρουσίας του στο υπουργείο Οικονομικών», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως «όποιος και να ήταν στη θέση του, από τη στιγμή που ορισμένοι ακραίοι κύκλοι της Ευρώπης και εντός Ελλάδας είχαν σχέδιο ώστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να είναι μια «αριστερή παρένθεση» και να οδηγήσουν την Ελλάδα στα… βράχια, δε θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό».

«Αν υπέγραφα τη συμφωνία του Ιουνίου, θα καταδίκαζα τον λαό»

Υποστήριξε ακόμη, πως το κλίμα άλλαξε όταν συσπειρώθηκαν ευρωπαϊκές δυνάμεις για να αντισταθμίσουν τις πιέσεις του Σόιμπλε και των υπολοίπων. Τόνισε επίσης, ότι αν υπέγραφε τον Ιούνιο τη συμφωνία που του έδιναν, που ήταν μια συμφωνία χωρίς διέξοδο και προοπτική, θα καταδίκαζε τον λαό και τη χώρα.

«Δεν ήταν επιλογή μου να μην κλείσει νωρίτερα η συμφωνία»

«Δεν ήταν επιλογή μου να μην κλείσει η συμφωνία νωρίτερα» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, «καθώς σε ένα τραπέζι δεν είσαι μόνος σου».

Διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης να κλείσουν οι τράπεζες και να επιβληθούν τα capital controls. «Θυμηθείτε ότι από τον Φλεβάρη, ορισμένοι Ευρωπαίοι μιλούσαν για κλείσιμο των τραπεζών».

 

Exit mobile version