Τσίπρας: «Εμείς με την τρόικα δεν συγκυβερνάμε»

Μεγάλη και ευρεία νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν ζητά λευκή επιταγή αλλά «καθαρή και ισχυρή εντολή». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για «έξαλλη ακροδεξιά των φίλων του κ. Σαμαρά».

«Στις 25 Ιανουαρίου βάζουμε τέλος στην κοινωνική καταστροφή. Στον εφιάλτη της λιτότητας και του αυταρχισμού. Βάζουμε τέλος στη βαρβαρότητα των Μνημονίων» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Δώστε απλόχερα μια πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Δώστε απλόχερα μια τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ψηφίστε την Κυριακή για τη δική σας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Σημαίνει τέλος στην εθνική ταπείνωση. Σημαίνει τέλος στα Μνημόνια της καταστροφής» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του δεν ζητά αυτοδυναμία αλαζονείας αλλά «καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». «Την μόνη ελπίδα του λαού μας για ανάκαμψη και προκοπή. Το μόνο συγκεκριμένο πρόγραμμα που αντιπαρατίθεται στο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ, «οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν». «Μας θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία όμηρους της δικής τους στήριξης, ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά μας», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους δανειστές, σημειώνοντας ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας «παίζουν» το τελευταίο τους χαρτί, επιδιώκοντας όπως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία. «Σας καλούμε να μην τους αφήσετε. Σας καλούμε να απεγκλωβίσετε και το ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα από τις δυνάμεις του χθες. Να μην επιτρέψετε στα βαρίδια. Να μην επιτρέψετε στους υπόλογους για τα μαύρα ταμεία της Siemens, για τις μίζες στα εξοπλιστικά, στους υπόλογους για τα Μνημόνια, να ακυρώσουν την ελπίδα σας, να ματαιώσουν τις προσδοκίες σας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Εμείς με τη τρόικα δε συγκυβερνάμε. Ούτε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικα θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο. Τελεία και παύλα!» ξεκαθάρισε.

 

«Ο Σαμαράς έχει χάσει την ψυχραιμία του»

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στον αρχηγό της Αντώνη Σαμαρά, καθώς δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του δεν έχει μια κεντροδεξιά, συντηρητική παράταξη, όπως αυτή που πολλοί ίσως θυμούνται. Έχουμε απέναντί μας μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ. Σαμαρά. Που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία. Που προκαλεί αποστροφή σε κάθε μετριοπαθή και δημοκρατικό πολίτη».

«Ο κ. Σαμαράς που προφανώς έχει χάσει απολύτως τη ψυχραιμία του, συμπλήρωσε τις παραληρηματικές δηλώσεις του κ. Βορίδη, λέγοντας ότι δε θα αφήσει η χώρα να περάσει στους Κομμουνιστές. Τον αφήνουμε μόνο σε αυτή τη παραληρηματική κατάντια», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας ότι το κόμμα του κ. Σαμαρά «με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παλιάς ΕπΕΝ και του ΛΑΟΣ, δεν έχει δυστυχώς καμία σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη που αναγνώρισε το Κομουνιστικό Κόμμα. Αυτός είναι ο κ. Σαμαράς και αυτό το Κόμμα που κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία. Αντί για επιχειρήματα, φόβος, τρομοκρατία και κομουνιστικός κίνδυνος».

 

«Η ΝΔ δεν έχει προγραμματικό λόγο»

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ για έλλειψη προγράμματος, σημειώνοντας: «Η προεκλογική καμπάνια του κ. Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, φανερώνει απόλυτη έλλειψη προγραμματικού λόγου. Άλλωστε το μόνο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι το μέιλ των δεσμεύσεων του κ. Σαμαρά προς την τρόικα».

 

Προειδοποίηση

 

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τον Αντώνη Σαμαρά: «Να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις. Εάν το αποτολμήσει, να γνωρίζουν όλοι ότι, από τη Δευτέρα, οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν. Αυτό να το ξέρουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με το δημόσιο χρήμα». Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό».

 

Πηγή: www.real.gr

Exit mobile version