Τσίπρας: Έδωσα όρκο τιμής να συγκρουστώ με τα συμφέροντα εντός και εκτός χώρας

«Δώσαμε μεγάλη μάχη να ξεφύγουμε από την  επιτροπεία. Κάποιοι την είχαν εκποιήσει, οικόπεδο προς πώληση.Ήταν μια μάχη ασύμμετρη με δυνάμεις υπέρτερες ημών. Φτάσαμε και ξεπεράσαμε τα όρια» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στο Kontra υποστήριξε ακόμη πως είχε πλήρη επίγνωση πως ο δρόμος μπροστά δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, «όμως έδωσα όρκο τιμής να συγκρουστώ με τα συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας».

«Μας ήθελαν αριστερή παρένθεση»

Είπε πως «υπήρχε ένα σχέδιο με τον κωδικό αριστερή παρένθεση.  Ο Σαμαράς επέλεξε να πάει νωρίτερα την προεδρική εκλογή, γιατί ήθελε να υλοποιήσει ίσως και με κάποιους έξω, το σχέδιο αυτό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι μια ενοχλητική κυβέρνηση. Ειχαν σχέδιο να ρίξουν την κυβέρνηση το Φλεβάρη».

«Το πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία παραμένει ανοιχτό»

«Το πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία παραμένει ανοιχτό» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, έθεσε κάποια ζητήματα πολιτικής επιλογής.

«Στα εργασιακά εξασφαλίσαμε ότι θα επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αγωνιστήκαμε για τον ΑΔΜΗΕ. Επαναπροσλάβαμε τις καθαρίστριες. Η ΝΔ λέει ότι είναι όλοι άχρηστοι και ότι πρέπει να φύγουν».

 

Exit mobile version