Quantcast
Τσίπρας: Δεν υπάρχει φόβος για τη ρευστότητα - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Δεν υπάρχει φόβος για τη ρευστότητα

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Δασόπουλου

 
Ρευστότητα και διαπραγματεύσεις με την Ομάδα των Βρυξελλών ήταν τα θέματα που εξετάστηκαν κατά την τρίωρη συνάντηση που είχε νωρίς το μεσημέρι Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον υφυπουργό εξωτερικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ερωτηθείς ο Πρωθυπουργός από δημοσιογράφους την ώρα που έφευγε από το Μαξίμου για τα θέματα της ρευστότητας απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένας φόβος».

Επίσης σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου οι τρείς άντρες έμειναν σύμφωνοι για την στάση της Κυβέρνησης το επόμενο διάστημα ότι δηλαδή η Ελλάδα έχει δηλώσει και θα είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της και ότι αναμένουν και από τους εταίρους της να πράξουν το ίδιο.

Μετά την σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο τα τρία κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης αποχώρησαν για ένα περίπατο στον Εθνικό κήπο.

Νωρίτερα ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης σε διαχρονικές δηλώσεις του σε τηλεοπτικά μέσα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανέα ενδεχόμενο να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και ότι δεν έχει πειραχθεί – ακόμη – ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αναφερόμενος στο ρεπορτάζ του Spiegel on Line περί εφαρμογής του μέτρου του κουρέματος των καταθέσεων ώστε η Ελλάδα να αναγκαστεί να εφαρμόσει τα μέτρα του μνημονίου υποβάθμισε το θέμα και είπε χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο μέσο στοιχηματίζει για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ από το 2010. Όλοι κρινόμαστε τελικά από την αξιοπιστία μας τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. και τόνισε, σκοπός της κυβέρνησης είναι να αποτρέψει τα υφεσιακά μέτρα, κάτι που έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε άγνοια για το δημοσιονομικό κενό, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ ότι άφησε πίσω της άδεια ταμεία.

Ερωτηθείς τέλος  για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως θα κάνει τη διαφορά.

Δείτε το σχετικό video της ΝΕΡΙΤ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.