Τσίπρας: Δεν χρεοκοπούν οι λαοί, αλλά οι τράπεζες

Η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη επιβίωσης ενός λαού. Να διασφαλίσουμε την αποκατάσταση της ρευστότητας, να μην υπάρξει έλλειψη σε βασικά αγαθά, καύσιμα, τρόφιμα κ.α. Δε χρεοκοπούν οι λαοί, αλλά οι τράπεζες δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι είμαστε μια χώρα – πεδίο σταθερότητας. Δεν ιδρώνει το αυτί μου σε απειλές και εκβιασμούς. Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός.  Αν ο λαός θέλει να συνεχίσει στο διηνεκές με πολιτικές λιτότητας με νέα δάνεια και μνημόνια, δεν  θα την υπηρετήσουμε εμείς.

Όσον αφορά στις τράπεζες, ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα ανοίξουν μόλις αποκατασταθεί η ρευστότητα από την ΕΚΤ, κάτι που είναι επιθυμία Ντράγκι. Μέσα σε λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα που θα οδηγήσει σε επίτευξη συμφωνίας.


Η επιλογή μας είναι εντός ευρώ


Η επιλογή μας είναι εντός ευρώ. Είμαστε η καρδιά της Ευρώπης και θα παραμείνουμε ό,τι κι αν γίνει. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Τι σχέση έχει ο πολιτισμός μας με τις τράπεζες; Η Ελλάδα είναι στον πυρήνα της Ευρώπης και η Ευρώπη θα είναι στο DNA της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, όσοι με εκβιασμούς παραβιάζουν τα κεκτημένα του λαού μας, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Το ευρώ είναι ένα κοινό νόμισμα, που για να υπάρξει και να είναι σταθερό πρέπει να βασίζεται στην αλληλεγγύη και στους κανόνες της Ευρωζώνης αλλά και στον σεβασμό της δημοκρατικής επιλογής. Ο Γάλλος υπουργός Σαπέν είχε πει πως πρέπει να σεβαστούμε τον ελληνικό λαό και τους κανόνες της Ε.Ε. Οι εταίροι δεν σέβονται την επιλογή των Ελλήνων. Θέλουν να κάνουμε ό,τι έκανε και η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι αυτή η εντολή μας.

Exit mobile version