Quantcast
Τσίπρας: «Αυτή η Ευρώπη δεν αποτελεί μέρος του κ. Σόιμπλε» - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: «Αυτή η Ευρώπη δεν αποτελεί μέρος του κ. Σόιμπλε»

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα στην Αθήνα το Κοινοβούλιο ψηφίζει για τα μέτρα λιτότητας. Ωστόσο χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ επέκρινε τους Γερμανούς και προειδοποίησε για την πτώση της κυβέρνησής του αναφέρει η Handelsblatt

Ειδικότερα στο άρθρο αναφέρεται πως το ελληνικό κοινοβούλιο σήμερα αργά το βράδι αναμένεται να εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές. μετά από αίτημα των πιστωτών.

Η φράση «συνοπτική διαδικασία» αποτελεί προϋπόθεση για τους πιστωτές ώστε η Αθήνα να λάβει νέες επιδοτήσεις ύψους 86 δισ. ευρώ.

Ωστόσο το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα φαίνεται βέβαιο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκινήσει εκστρατεία εκστρατεία υπέρ του «ναι» στη Βουλή για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι πιστωτές.

Υπήρχαν κάποιοι που θα είναι ευχαριστημένοι από την πτώση της κυβέρνησης ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση ΕΡΤ.

«Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», είπε ο Τσίπρας.

«Παίρνω την πλήρη ευθύνη για τυχόν λάθη που μπορεί να έκανα, εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη για ένα κείμενο το οποίο υπέγραψα για να αποτρέψω μια καταστροφή για τη χώρα μου αλλά και την κατάρρευση των τραπεζών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ειδικά οι Γερμανοί διαπραγματευτές εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στις κρίσιμες συναντήσεις στις Βρυξέλλες εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ιδίως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Β. Σόιμπλε αύξησε την πίεση για Grexit αλλά η Γαλλία την απέρριψε.

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε τον κ. Σόιμπλε αναφέροντας στην τηλεοπτική του συνέντευξη πως: «Αυτή η Ευρώπη δεν αποτελεί μέρος του κ. Σόιμπλε»…

Παρ ‘όλα αυτά, είπε ο κ. Τσίπρας, πως συνέβη κάτι θετικό για την Ελλάδα.

Αργότερα φέτος θα υπάρχει μια συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ένα πρόγραμμα επενδύσεων των 35 δισ. ευρώ.

Οι δράσεις αυτές αποτρέπουν το Grexit και τίθονται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη» τόνισε ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός…

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.