Quantcast
Τσίπρας: Αν δε ματώναμε 6 μήνες, δεν ξέρω πού θα βρισκόταν η πατρίδα - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Αν δε ματώναμε 6 μήνες, δεν ξέρω πού θα βρισκόταν η πατρίδα

δημοσιεύτηκε:

«Σημασία έχει ακόμη και όταν σε ρίξουν, να σηκωθείς και να συνεχίσεις τη μάχη» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Αιγάλεω.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι  «μετά την εκλογική νίκη του Γενάρη δώσαμε μεγάλες μάχες για να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού μας» και πρόσθεσε πως «δεν είμαστε φτερό στον άνεμο της ιστορίας, οι ρίζες μας πάνε βαθιά».

Άσκησε κριτική στη ΝΔ και είπε ότι «δε θα αφήσουμε το παλιό κατεστημένο να επιστρέψει».

«Δύσκολη η συμφωνία αλλά…»

Σχετικά με τη συμφωνία, τόνισε ότι «δε θα επιχειρήσω να κρύψω την πραγματικότητα, ότι στη συμφωνία υπάρχουν δύσκολοι όροι και μέτρα που επέβαλαν οι δανειστές. Ένα είναι ξεκάθαρο, αν δεν ματώναμε έξι μήνες, σήμερα δεν ξέρω πού θα βρισκόταν η πατρίδα.

Ξέρω πού θα βρίσκονταν όλοι εκείνοι που εμπιστεύθηκαν τις ελληνικές τράπεζες, οι συνταξιούχοι και οι οικογένειες που έχουν ως κύριο ή μόνο έσοδο τη σύνταξη κάποιου μέλους τους. Και πού θα βρίσκονταν οι κερδοσκόποι, τα όρνια, οι μαυραγορίτες, αν δεν ματώναμε».

«Η ΝΔ και οι σύμμαχοί της χαντάκωσαν τη χώρα»

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε «σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη μάχη της διαπλοκής; Στα πολιτικά της σόγια; Σε ποιους θα εμπιστευτούμε την αναμέτρηση με τη  διαφθορά; Στους κουμπάρους της»;

Το δίλημμα είναι σαφές: Με τη ΝΔ και τους συμμάχους της, που χαντάκωσαν τη χώρα; Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του που μάτωσαν για να βγει η Ελλάδα από το χαντάκι;

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.