Τσίπρας: Αισθάνομαι πολύ ασφαλής με τους 153 βουλευτές

«Το ότι καλέσαμε τους πολιτικούς αρχηγούς να συζητήσουμε δε σημαίνει αδυναμία στο να κυβερνήσουμε, αλλά ζητάμε συναινέσεις καταρχήν στην κοινωνία, στον ελληνικό λαό και εν συνεχεία στα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής όσον αφορά στα μεγάλα θέματα του τόπου» υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τόνισε πως «είναι καιρός να διαμορφωθεί μια κουλτούρα διαλόγου που δεν υπάρχει. Βιώνουμε τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχουμε μπροστά μας κρίσιμα ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, η συνταγματική μεταρρύθμιση και είναι αυτονόητο να κάθονται οι πολιτικοί αρχηγοί να συζητούν, ακόμη και να ανταλλάσσουν προτάσεις. Κάναμε το αυτονόητο αλλά…».

«Δε ζήτησα από κανέναν να ψηφίσει κάτι. Όταν μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν το κάνουμε για να συγκυβερνήσουμε ή για να ταυτιστούμε στις απόψεις, αλλά για να χαράξουμε μια εθνική γραμμή πλεύσης απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα. Άλλο συνεννόηση, άλλο συναίνεση, άλλο συγκυβέρνηση» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, στο ερώτημα για μια οικουμενική κυβέρνηση ή για διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ο πρωθυπουργός είπε πως «τις αποκλείω γιατί καταρχήν οι διαφορές είναι μεγάλες, αλλά και επειδή δεν τις χρειάζομαι. Νιώθω πολύ ασφαλής με τους 153 βουλευτές. Μην ξεχνάτε, πως πριν από δύο μήνες είχαμε εκλογές και ο λαός έδειξε ποιος θέλει να τον κυβερνήσει. Η αντιπολίτευση κοιμάται και ξυπνάει με το πότε θα πέσει η κυβέρνηση».

Τόνισε επίσης, πως «έγινα πρωθυπουργός 40 ετών. Όραμά μου δεν είναι να διαχειριστώ μια εξουσία, αλλά να φέρουμε αλλαγές σε αυτόν τον τόπο, να τον μεταρρυθμίσουμε».

Exit mobile version