Τσιάρας: Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες σοβαρής αδυναμίας ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία

«Προσχηματική» χαρακτήρισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας την προσπάθεια της κυβέρνησης για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9».

«Εμείς είμαστε εδώ για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, η ΝΔ το έχει αποδείξει. Η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να δηλώνει το “παρών” σε μια εθνική προσπάθεια που ενδεχομένως θα δώσει την ευκαιρία στην πατρίδα μας να βγει μπροστά και να ξεφύγει κυρίως όσον αφορά εθνικά ζητήματα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ωστόσο, το να δώσει χείρα βοηθείας σε αυτή την κυβέρνηση που έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία 2,5 χρόνια, η οποία δείχνει ότι όλη η προσπάθεια επικεντρώνεται στο πώς τα στελέχη της θα παραμείνουν στους βουλευτικούς θώκους ή τα βουλευτικά έδρανα δεν συνάδει με μια επιλογή που είναι εθνική και μπορεί να μας βγάλει μπροστά».

Παράλληλα επισήμανε ότι το να ζητεί ο πρωθυπουργός «αυτή τη γενικότερη συναίνεση, στην πραγματικότητα αναδεικνύει τη σοβαρή δική του αδυναμία να υλοποιήσει μια πολιτική που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από αυτό το μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο» και επανέλαβε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές.

Για τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε: «Συνιστούν τον απόλυτο μονόδρομο για να βγει η χώρα μας από αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση». Ειδικότερα είπε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα πρέπει να μπει σε μια τροχιά σοβαρών μεταρρυθμίσεων με λιγότερο, σοβαρότερο κράτος, με υποστήριξη της επιχειρηματικότητας που μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και με εγκατάλειψη του μοντέλου της κρατικοδίαιτης οικονομίας.

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup σχολίασε ότι «ο πρωθυπουργός, γι άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών και πολύ μακριά από τους στόχους που ο ίδιος είχε θέσει σε προηγούμενο χρόνο» και επισήμανε ότι «ούτε πήρε καμία σαφή ρύθμιση για το χρέος, παρά μόνο μια αναφορά, ούτε τη λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση για την οποία έγινε τεράστια συζήτηση το προηγούμενο χρονικό διάστημα ούτε πολύ περισσότερο συνθήκες, οι οποίες μεσοπρόθεσμα θα μπορούσαν να αναδείξουν τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσουν πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης».

«Όταν για τα επόμενα πέντε χρόνια έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και μέχρι το 2060 για πρωτογενή πλεονάσματα που θα ξεπερνούν το 2% αντιλαμβάνεστε ότι αυτό από μόνο του δημιουργεί συνθήκες σοβαρής αδυναμίας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας.


Exit mobile version