Quantcast
Τσακαλώτος: Αναζητείται πολιτική λύση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Αναζητείται πολιτική λύση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Δεν είναι βέβαιο πότε θα επιστρέψουν οι δανειστές στην Αθήνα, είπε πριν από λίγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους επικεφαλής των δανειστών.

Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά ,αναζητούνται πολιτικές λύσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

 O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως το ορόσημο ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης παραμένει το τέλος Φεβρουαρίου. Πρόσθεσε όμως με νόημα, «έχουμε κάθε προσδοκία» ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα έρθουν περίπου στο χρονοδιάγραμμα που ξέρετε, ώστε να μπει η διαπραγμάτευση στην τελευταία της φάση, τονίζοντας πως θέλουν να συζητήσουν και μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όλες οι πλευρές κατανοούν το θέμα της «εύλογης συμφωνίας σε εύλογο χρόνο».

Ο ίδιος άλλωστε ανέφερε ότι καταγράφηκαν αρκετά σημεία σύγκλισης και άλλα όμως «στα οποία χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε τεχνικό ή πολιτικό επίπεδο».

Στα καυτά θέματα της ατζέντας, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως «υπάρχει συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική, στη λογική των μεταρρυθμίσεων έχουμε κοινή βάση», προσθέτοντας ότι οι θεσμοί καταλαβαίνουν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να μη μειωθούν οι συντάξεις.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν ετέθη ζήτημα δημοσιονομικού κενού από την πλευρά των δανειστών, τις κατηγορικές διαψεύσεις των προηγούμενων ημερών διαδέχτηκε μια διατύπωση σε άλλο μήκος κύματος: «Προφανώς θα υπάρξουν συζητήσεις γι’ αυτό», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.