Τριανταφυλλίδης: Το ΔΝΤ, εφόσον δε θεωρεί βιώσιμο το χρέος, είναι εκ του καταστατικού του εκτός ελληνικού προγράμματος

«Προφανώς το ΔΝΤ από τη στιγμή που έχει την εκτίμηση ότι δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος δε μπορεί να χρηματοδοτήσει χώρες, οι οποίες δεν έχουν βιώσιμο χρέος, άρα θα μείνει εκ των πραγμάτων και εκ του καταστατικού του εκτός της διαδικασίας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με τη συμμετοχή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού Οργανισμού στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Το θέμα δεν είναι εάν θέλουμε εμείς το ΔΝΤ, το θέμα είναι εάν θέλει το ίδιο να είναι» ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης και πρόσθεσε: «Έχουμε συνομολογήσει, έχουμε υπογράψει μία συμφωνία, έναν επώδυνο συμβιβασμό. Την υλοποιούμε; Στον απόλυτο βαθμό υπεραπόδοσης μίας συμφωνίας, η οποία έχει υλοποιηθεί και για το 2015 και για το 2016, δεν καταλαβαίνω πού εδράζονται αυτές οι απαιτήσεις, που ακούω συνεχώς ως σενάρια κατατρομοκράτησης των πολιτών και για το αφορολόγητο και για τον κόφτη».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Έπρεπε να έχει κλείσει ήδη στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά καθώς προχωράμε, παρεισφρέουν άλλου είδους σκοπιμότητες ενόψει του εκλογικού έτους 2017». Σημείωσε δε: «Έχει κλείσει από την πλευρά μας σε ένα ποσοστό 95-97%, καθώς έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουμε, σκληρή διαπραγμάτευση και προσπάθεια να μεγιστοποιήσουμε την παρουσία εντός της συμφωνίας των ελληνικών θέσεων και των δικών μας προγραμματικών θέσεων, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό».

Αναφερόμενος στα εργασιακά ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε «η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι το σκαλοπάτι για να φτάσουμε στον κατώτατο μισθό 751 ευρώ». «Δεν είναι κόκκινη γραμμή, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο. Εμείς υπογράψαμε σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις ότι δύο πλευρές -εμείς και οι δανειστές- θα επιδιώξουμε να επαναφέρουμε τη χώρα στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Να αποκαταστήσουμε τη ζούγκλα που υπάρχει σήμερα, όπου τα 150 και 200 ευρώ υποτίθεται ότι είναι η βάση για να διεκδικήσει το αύριο ο νέος και η νέα. Δεν ζει κανείς με 200 ευρώ» είπε.


Exit mobile version