Quantcast
Τριανταφυλλίδης: Η ΝΔ βρίσκεται σε πλήρες πολιτικό, ιδεολογικό και διαχειριστικό αδιέξοδο - enikonomia.gr
share

Τριανταφυλλίδης: Η ΝΔ βρίσκεται σε πλήρες πολιτικό, ιδεολογικό και διαχειριστικό αδιέξοδο

δημοσιεύτηκε:

«Η ΝΔ βρίσκεται σε πλήρες πολιτικό, ιδεολογικό και διαχειριστικό αδιέξοδο» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Με βάση το β’ μνημόνιο η ΝΔ είχε συμφωνήσει πρωτογενή πλεονάσματα για το 2015 στο 3%, για το 2016 στο 4,2%, το 2017 4,5%, το 2018 4,5%. Αυτή η παράταξη, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που τα υπέγραψε και τα συμφώνησε, σήμερα είναι σαν τον πατροκτόνο που αφού ολοκλήρωσε το έγκλημά του ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, γιατί είχε απομείνει ορφανός. Οι πολίτες πλέον δεν εμπαίζονται» ανέφερε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή ζητεί τη συγκρότηση μίας αρραγούς εθνικής γραμμής, «που λέει όχι σε τέταρτο μνημόνιο, όχι σε νέα μέτρα από το 2018, ναι στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γιατί ο λαός μας, η κοινωνία μας δε μπορεί να σηκώσει ούτε μία σταλιά επιπλέον μέτρων από αυτά που έχουμε συμφωνήσει το καλοκαίρι του 2015».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός «τρέχει» στο 11μηνο 2016 με πλεόνασμα 2,44 δισ. ευρώ. «Αυτό δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι η μάχη που έδωσε αυτή η κυβέρνηση με τα λαθρεμπόρια (καύσιμα, αλκοόλ, τσιγάρα) και με τη διασταύρωση των στοιχείων και τις λίστες (Λανγκάρντ, Μπόργιαν κ.λπ.)» επισήμανε, διευκρινίζοντας: «Αυτά τα μη παραμετρικά έσοδα δημιουργούν έναν δημοσιονομικό χώρο που μπορείς να τον αξιοποιήσεις, είναι πάνω από τον στόχο, δε μπορούν να σε ελέγξουν οι δανειστές γι αυτό το ποσό».

«Η πρότασή μου είναι, εάν και εφόσον δεν προκαλείται δημοσιονομικό πρόβλημα, να εξετάσει, να διερευνήσει η κυβέρνηση τη δυνατότητα, ένα τμήμα, ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό το πλεόνασμα τα 2,5-3 δισ. του προϋπολογισμού να κατευθυνθεί σε αυτούς για τους οποίους υπάρχουμε και παλεύουμε στη Βουλή: τους άνεργους, τους άστεγους, τους άπορους, τις κοινωνικές ομάδες που βάλλονται από τις δαγκάνες του μνημονιακού καννιβαλισμού» είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.