Τραπεζοκαθίσματα: Έρχεται η εφαρμογή «My Street» που θα “δείχνει” άμεσα τις παρανομίες-Όλα όσα είπε ο Παπαστεργίου

τραπεζοκαθίσματα

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα η νέα εφαρμογή «My Street» που θα δείχνει τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα σε χρόνους express, εξήγησε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ”Νewsroom”.

«Πάμε να φτιάξουμε λοιπόν το My Street στο οποίο οι δήμοι θα βάζουν πάνω τους χώρους που νομίμως νοικιάζουν. Ο πολίτης θα μπορεί να ξέρει αν κάτι το οποίο του φαίνεται περίεργο μπροστά του σε ένα κοινόχρηστο χώρο είναι νόμιμο ή όχι. Αυτό μπορεί να είναι εμπορεύματα… τραπεζοκαθίσματα» είπε ο κ. Παπαστεργίου αναφερόμενος στο θέμα του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου. « Άρα πάμε να δώσουμε πίσω, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τον ελεύθερο χώρο που ο πολίτης δικαιούται. Ο άνθρωπος με αναπηρία δικαιούται, ο πατέρας ή η μητέρα με ένα καροτσάκι δικαιούται, να μπορεί να περπατήσει μέσα στην πόλη» συμπλήρωσε.

Και επανέλαβε πως είναι αναγκαίο να ληφθεί πρωτοβουλία  με την αυτοδιοίκηση για την ανάκτηση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου. Το λέω αυτό και με την παλιά μου ιδιότητα αυτή του δημάρχου σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την πλατφόρμα «My Street»

Εν συνεχεία μίλησε εκτενώς για την πλατφόρμα «My Street». «Ως πλατφόρμα δεν είναι δύσκολη γιατί πατάει πάνω στην ίδια τεχνολογία που έχουμε στο My Coast. Εκεί που θέλει λίγο δουλειά και πρέπει να δουλέψουμε μαζί με την αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να περάσει η αυτοδιοίκηση στα δεδομένα μέσα. Το επόμενο διάστημα θα τελειώσουμε και με την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιούν οι δήμοι. Θα τους καλέσουμε για να συνεργαστούμε. Θεωρώ ότι περίπου σε 6 μήνες θα μπορέσουμε να έχουμε βάλει ένα μεγάλο ποσοστό των κοινόχρηστων χώρων. Θα βοηθήσουμε και εμείς προς την κατεύθυνση αυτή την αυτοδιοίκηση » τόνισε.

Ανέφερε ενδεικτικά πως η πλατφόρμα αυτή θα αφορά και έναν ιδιοκτήτη καταστήματος που έχει βάλει μπροστά στο μαγαζί του μια γλάστρα και που δεν θα επιτρέπει τους οδηγούς των ΙΧ να παρκάρουν. «Σκεφτόμαστε να έχουμε… καταγγελίες και για τέτοιες περιπτώσεις στην πλατφόρμα » υπογράμμισε.

Για τα τραπεζοκαθίσματα

Υπενθύμισε δε πως « υπάρχουν επιχειρήσεις που νομίμως καταλαμβάνουν χώρο για τραπεζοκαθίσματα και υπάρχουν και πολύ σημαντικές αυθαιρεσίες. Είναι αυτές οι συμπεριφορικές εφαρμογές που και ο πρωθυπουργός πιστεύει πάρα πολύ. Το πώς και οι πολίτες που συμμετέχουν σε έναν τέτοιο κοινό καλό σκοπό » .

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version