Quantcast
Τουρισμός: «Μουδιασμένοι» οι επιχειρηματίες – Γιατί χαρακτηρίζουν «περίεργη» την φετινή σεζόν - enikonomia.gr
share

Τουρισμός: «Μουδιασμένοι» οι επιχειρηματίες – Γιατί χαρακτηρίζουν «περίεργη» την φετινή σεζόν

δημοσιεύτηκε:

Περίεργη χαρακτηρίζουν τη φετινή σεζόν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, καθώς παράγοντες του κλάδου τονίζουν ότι αν και υπάρχει κόσμος σε νησιά και ηπειρωτικούς προορισμούς, η κίνηση των επισκεπτών δεν είναι η αναμενόμενη.

«Φέτος δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια ο τουρισμός, από οικονομικής άποψης. Ο κόσμος έρχεται εδώ και ζορίζεται», λέει ο Μπάμπης Πολιτίδης, υπεύθυνος beach bar restaurant στην Κω.
«Οι ξαπλώστρες είναι ελεύθερες και πηγαίνουν στα σουπερμάρκετ και παίρνουν πράγματα για να πιούν και να φάνε. Έχουμε ένα θέμα με αυτό».

Τουριστική κίνηση στο νησί υπάρχει, ωστόσο τα έξοδα των επισκεπτών είναι περιορισμένα. σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

«Έχει αρκετό κόσμο, βγαίνουν, έχει κίνηση πάρα πολύ και έρχονται και από την Τουρκία πολλοί, έχει βοηθήσει η VISA. Οι ξενοδόχοι είναι ευχαριστημένοι από αυτό, δίνει παραπάνω ζωή στο νησί. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια δυσκολία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Παλιότερα ήταν πιο άνετοι οικονομικά, πλέον ζορίζονται», συμπληρώνει, ο κ. Πολιτίδης.

Στην Λέρο

Αυξημένη είναι η κίνηση και στη Λέρο. «Έχουμε κίνηση. Ξεκίνησε το καλοκαίρι με έντονους ρυθμούς εδώ πέρα», λέει ο σεφ Νίκος Κουλούσιας. Ο κ. Κουλούσιας έχει ανοίξει εστιατόριο στο νησί, το οποίο η τοπική κοινωνία το «στηρίζει».

«Βάλαμε το λιθαράκι μας», λέει ο ίδιος, στο μαγαζί του οποίου χρησιμοποιούνται τοπικά προϊόντα. «Μαγειρεύουμε με τα τοπικά προϊόντα, κάνουμε κάτι που το ξέρουμε από το σπίτι, τις μαμάδες μας, αλλά του δίνουμε μια αλλαγή που είναι πάρα πολύ όμορφη».

Στον Παρνασσό

Αυξημένη είναι η κίνηση και στον Παρνασσό. «Έχει αρχίσει ο κόσμος να ανεβαίνει. Πάμε για 15αύγουστο. Βλέπουμε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ κόσμο, το χωριό μας έχει γεμίσει σχεδόν», λέει ο Λουκάς Κωτσούλας, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.