Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα- Βούτσιτς

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο των εργασιών του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η προσφυγική κρίση, ενώ αναφέρθηκαν και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Βελιγράδι.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, σε δήλωση του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων “Τανγιούγκ”, επισήμανε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τού εξέθεσε απόψεις που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του προσφυγικού.

«Συζήτησα το θέμα με τον κ. Τσίπρα- αυτός έχει κάποιες δικές του ιδέες για την επίλυση της κρίσης και μόνο έτσι πιστεύει ότι θα αντιμετωπιστεί η κρίση. Αν θα τις αποδεχθεί η Τουρκία και κατά πόσο είναι υλοποιήσιμες, μένει να φανεί εγώ, πάντως, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας.

Ανέφερε δε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί το Βελιγράδι και θα εξεταστεί από κοινού το θέμα, επανέλαβε ωστόσο την ανησυχία του για την εξέλιξη του προσφυγικού.

Exit mobile version