Quantcast
Το «όχι» του Π. Λαφαζάνη στις ελληνικές προτάσεις για συμφωνία - enikonomia.gr
share

Το «όχι» του Π. Λαφαζάνη στις ελληνικές προτάσεις για συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Τη διαφωνία του για το πακέτο των σκληρών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να εγκριθεί το αίτημα για νέο δάνειο και να γλιτώσει η χώρα το Grexit, εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και κύριος εκφραστής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε το πακέτο μέτρων, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως η ελληνική πρόταση δεν λύνει το πρόβλημα της χώρας και δεν αποτελεί βάση για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη συμφωνία.

Στο κείμενο ωστόσο που αναρτήθηκε στο iskra.gr, τον ιστότοπο της Αριστερής Πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης δεν είναι κάθετα αρνητικός, αλλά “φωτογραφίζε” την αντίθεσή του, καθώς αναφέρεται πως η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, εγκρίθηκε “με πλειοψηφία”.

Συγκεκριμένα, το κείμενο που αναρτήθηκε στον iskra έχει ως εξής:

Εγκρίθηκε με πλειοψηφία η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους «θεσμούς» από το Κυβερνητικό Συμβούλιο, όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι σε λίγες ώρες θα κατατεθεί.

«Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση όπως ακριβώς έχει περιγραφεί», είπε ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς αν το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση απάντησε ότι έχει εγκριθεί από το συμβούλιο αρχηγών, εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο και προχωρούν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ και πρόκειται να κατατεθεί στο Eurogroup του Σαββάτου.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.