Quantcast
Το «ΟΚ» των δανειστών για 100 δόσεις και κόκκινα δάνεια περιμένει η κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Το «ΟΚ» των δανειστών για 100 δόσεις και κόκκινα δάνεια περιμένει η κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Στην αποκάλυψη ότι η καθυστέρηση στην κατάθεση των νομοσχεδίων για τις 100 δόσεις και τα κόκκινα δάνεια είναι επειδή οι δανειστές δεν έχουν ακόμη εγκρίνει τα νομοθετήματα της κυβέρνησης, προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μάλιστα απέδωσε την εν λόγω τακτική στο γεγονός ότι «Επιχειρείται να τορπιλιστεί η συμφωνία πλαίσιο της 20ης Φεβρουαρίου και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα πριν απλωθεί το παράδειγμα και σε άλλες χώρες».

Ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σημείωσε πως «Ο Σταθάκης περιμένει δύο βδομάδες το OK για το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις ακόμη περιμένουμε το OK» τονίζοντας παράλληλα πως «Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα, μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις γιατί δεν την κρατάει κανείς, αλλά πρέπει να έχουμε χρονική και δημοσιονομική ανάσα».

Παράλληλα, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «να λειτουργεί χωρίς χρωματιστά γυαλιά» και να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων προκειμένου να δοθεί ανάσα ρευστότητας στην Ελλάδα.

«Εισπράττουμε συμπεριφορά ως χώρα και ως κυβέρνηση οι οποίες συμπυκνούνται στην εξής άποψη: Πρέπει να εφαρμόσετε το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά… Ε, αυτό δεν γίνεται», καταλήγοντας ότι «αν πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα Σαμαρά τότε τι νόημα έχουν οι εκλογές;».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.