Τι συζήτησαν Τσίπρας και Πούτιν στο Πεκίνο

«Με τον Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν συζητήσαμε σήμερα στο Πεκίνο για την αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων και τις εξελίξεις στην περιοχή μας», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας στο περιθώριο του «Belt and Road Forum».

Εισαγωγικά στη συνάντηση που συνεχίζουν να έχουν Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλέξης Τσίπρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ενίσχυση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού κ.α.

Τα τελευταία χρόνια -σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας- διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και του αριθμού τουριστών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. Οι δύο κυβερνήσεις συνεργάζονται πολύ στενά για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Για τον σκοπό αυτό, Ελλάδα και Ρωσία θα προετοιμάσουν τη νέα Σύνοδο Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο Βλ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων. Αναφέρθηκε δε, στην ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων.

Στη συνάντηση παρόντες είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ, επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.



Ο Πούτιν χαιρέτισε την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη –Ένας δρόμος»

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε σήμερα στο Πεκίνο στην εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη –Ένας δρόμος» που προωθεί η Κίνα, τονίζοντας την ανάγκη για βελτίωση της συνεργασίας στην περιοχή της Ευρασίας.

Η δήλωση του Ρώσου προέδρου έγινε κατά την έναρξη της διάσκεψης διεθνούς συνεργασίας για την παραπάνω αναφερόμενη πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείται στην κινεζική πρωτεύουσα σήμερα και αύριο.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη –Ένας δρόμος» ως ένα πρακτικό παράδειγμα συνεργασίας στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, αλλά και της βιομηχανίας, τονίζοντας ότι η Ρωσία υποστήριξε από την αρχή την υλοποίησή της.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ιστορικό παράδειγμα της συνεργασίας του “Δρόμου του Μεταξιού” μέσω της Ασίας, της Ευρώπης και της Αφρικής, δίνοντας έμφαση στην επανάληψη του εγχειρήματος τον 21ο αιώνα, όπου ο κόσμος είναι αντιμέτωπος “με μία σειρά σοβαρών προκλήσεων.”


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Exit mobile version