Quantcast
Θεσσαλονίκη: Τα μέτρα για να μειωθούν οι επιπτώσεις από την κατασκευή των νέων οδικών αξόνων - enikonomia.gr
share

Θεσσαλονίκη: Τα μέτρα για να μειωθούν οι επιπτώσεις από την κατασκευή των νέων οδικών αξόνων

δημοσιεύτηκε:

Τα μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την κατασκευή νέων οδικών αξόνων στην Θεσσαλονίκη συμφώνησε το συντονιστικό όργανο που παρακολουθεί τα έργα, σε συνεδρίαση υπό τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη.

Τα έργα που είναι σε εξέλιξη είναι η αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής οδού και η κατασκευή του Fly Over. Ήτα η δεύτερη συνεδρίαση του οργάνου και σε αυτήν αποφασίστηκε το σύνολο των μέτρων και των παρεμβάσεων τα οποία πρέπει να αποσκοπούν στη μείωση της ζήτησης για μετακινήσεις με ιδιωτικά επιβατικά οχήματα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής, στην αύξηση του βαθμού χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του υπάρχοντος οδικού δικτύου.

Για τον λόγο αυτόν, σε πρώτη φάση, θα ζητηθεί:

– Να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα το ωράριο φορτοεκφορτώσεων και της αποκομιδής των απορριμμάτων από τους βασικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης.

– Η ενίσχυση των δυνάμεων της Τροχαίας ώστε να γίνεται αποτελεσματικότερος έλεγχος στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να αποτραπεί η παράνομη στάση και στάθμευση των οχημάτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, προκειμένου η κίνηση των αυτοκινήτων να πραγματοποιείται ανεμπόδιστα σε αυτές.

– Να εξεταστεί η δυνατότητα δρομολόγησης νέων γραμμών εξπρές από τον ΟΑΣΘ για τα λεγόμενα διαμήκη δρομολόγια, ενώ θα αξιολογηθεί η δυνατότητα προσαρμογής των φωτεινών σηματοδοτών στη ροή των αυτοκινήτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών θα επιστρατευθούν και οι νέες τεχνολογίες, με τη δημιουργία εφαρμογών που θα ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο τους Θεσσαλονικείς για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο, αλλά και με την προβολή ενημερωτικών μηνυμάτων στις πληροφοριακές πινακίδες που λειτουργούν κατά μήκος της περιφερειακής οδού.
Το συντονιστικό όργανο απασχόλησε ιδιαίτερα η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης αυτοκινήτων και ασθενοφόρων στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου, Παπανικολάου και στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.