Quantcast
Θεσσαλία: Την Περιφέρεια επισκέπτεται σήμερα ο Μητσοτάκης - enikonomia.gr
share

Θεσσαλία: Την Περιφέρεια επισκέπτεται σήμερα ο Μητσοτάκης

δημοσιεύτηκε:

Τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας  (Φαρκαδόνα, Μεταμόρφωση, Παλαμά και Μουζάκι Καρδίτσας) από τον Daniel θα επισκεφτεί σήμερα Δεύτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παρουσιάσει νέα αντιπλημμυρικά έργα.

Επίσης ο Πρωθυπουργός  θα ενημερωθεί από αρμόδιους φορείς της Θεσσαλίας για την πορεία των έργων αποκατάστασης που ολοκληρώθηκαν ή που εξελίσσονται. Σημειώνεται δε πως  ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σήμερα στις 5μμ στην εκδήλωση με τίτλο «Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας» που θα γίνει στο Δημαρχείο Κιλελέρ. Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν τα αντιπλημμυρικά έργα για τον θεσσαλικό κάμπο. Μερικά από αυτά τα έργα σχετίζονται με τις υποδομές, την υδρονομία, τα φράγματα και τα αρδευτικά.

Η χρηματοδότηση της Κομισιόν

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η  Κομισιόν πρότεινε πρόσφατα να δοθεί χρηματοδοτική στήριξη ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ)  προκειμένου να βοηθήσει την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Αυστρία, την Ελλάδα και τη Γαλλία για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των σοβαρών πλημμυρών που έπληξαν το 2023 τις χώρες αυτές.  Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα η  κυβέρνηση επιδίωκε να λάβει  από την ΕΕ πρόσθετη οικονομική στήριξη για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Πάντως η Ελλάδα αναμένεται να πάρει ένα  πακέτο βοήθειας της τάξεως των 101,5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των προσπαθειών αποκατάστασης μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.