Θεοφάνης Κουρεμπές: Δεν υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας του ΕΛΓΑ

«Δεν υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας του ΕΛΓΑ», διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Θεοφάνης Κουρεμπές, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του Τύπου, στο οποίο γίνεται λόγος για 15% έλλειμμα του ενεργητικού του ΕΛΓΑ και για αυξήσεις-φωτιά στα ασφάλιστρα.

Όπως διευκρινίζει, ο Οργανισμός εξετάζει σενάρια νέων κινδύνων και καλύψεων, καθώς και την επιβάρυνση που μπορεί να έχουν στο ασφάλιστρο. «Στο ίδιο πλαίσιο», αναφέρει, «ήταν και η αναλογιστική μελέτη του 2014, που πρότεινε αύξηση του ασφάλιστρου κατά περίπτωση από 4% σε 5% μελετώντας συγκεκριμένες παραμέτρους».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού σημειώνει ότι ο ΕΛΓΑ ως δημόσιος Οργανισμός είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τις συνθήκες που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή (κίνδυνοι, κλιματική αλλαγή κ.α.) και να προχωράει σε εκείνες τις αλλαγές που χρειάζονται, με γνώμονα τη βιωσιμότητα των αγροτών και του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. «Αποσπασματικά δημοσιεύματα, με ανακριβή στοιχεία μόνο σύγχυση δημιουργούν στον αγροτικό κόσμο», καταλήγει.


Exit mobile version