Tageszeitung: «Τσίπρας και Μεϊμαράκης κερδίζουν πόντους»

Για ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών με «ελαττώματα» κάνει λόγο η Tageszeitung του Βερολίνου. Όπως σημειώνει, «στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας και ο επικεφαλής των συντηρητικών Μεϊμαράκης κερδίζουν πόντους».

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέδειξε μεν εμπειρία, ωστόσο, όπως αναφέρει, «οι απαντήσεις του σε κρίσιμες ερωτήσεις που αφορούσαν τη ριζική μεταστροφή του -από επικριτή σε συνυπογράφοντα των όρων λιτότητας- δεν ήταν πάντα πειστικές».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ σημειώνεται ότι «συνολικά έκανε καλή εντύπωση, αλλά συχνά αντιδρούσε με εκνευρισμό σε επικριτικές ερωτήσεις».

Η εφημερίδα του Βερολίνου αναφέρεται όμως και στους αυστηρούς κανόνες της τηλεμαχίας, για τους οποίους διαμαρτυρήθηκαν, όπως σημειώνει, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί, επειδή δεν επέτρεπαν «τον ανοιχτό διάλογο και σχεδόν καθόλου ερωτήσεις».

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, «τα παράπονα των δημοσιογράφων ήταν κατανοητά, αντιθέτως αυτά των πολιτικών υποκριτικά. Διότι κανείς άλλος παρά τα ίδια τα κόμματα συμφώνησαν για τους κανόνες».

Exit mobile version