Quantcast
Ταυτότητες: Κάθε πότε πρέπει να την αλλάζουμε και ποιο θα είναι το κόστος - enikonomia.gr
share

Ταυτότητες: Κάθε πότε πρέπει να την αλλάζουμε και ποιο θα είναι το κόστος

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τις νέες ταυτότητες των πολιτών έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης  Μηταράκης μιλώντας στο Action 24. «Οι ταυτότητες αυτές θα είναι ίδιες με τις πιστωτικές κάρτες, είναι ίδιας τεχνολογίας, είναι το ίδιο τσιπάκι, δεν έχει δυνατότητα γεωεντοπισμού παρακολούθησης. Η πραγματικότητα είναι ότι και  το κινητό μας τηλέφωνο εάν μπούμε – ξέρει ακριβώς που ήμασταν τα τελευταία 10 χρόνια» είπε.

«Η ταυτότητα απλώς θα είναι μια σύγχρονη ταυτότητα με συστήματα ασφαλείας τα οποία εμποδίζουν τη παραχάραξη και δίνουν τη δυνατότητα στο πολίτη να ταυτοποιείται  με ασφάλεια. Αυτό έχουμε στόχο να ξεκινήσει να δίνεται στους πολίτες στα μέσα Σεπτεμβρίου. Θα παρουσιάσουμε την ταυτότητα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Είναι ένας στόχος που έχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες  να μπει σε παραγωγική λειτουργία από τον Σεπτέμβριο» συμπλήρωσε.

Ταυτότητα: Πόσο κοστίζει η αλλαγή

Επίσης ρωτήθηκε ποιο θα είναι το κόστος για να αλλάξει κανείς την παλιά ταυτότητα με την καινούργια.  «Το κόστος έχει προβλεφθεί από το 2018 από την Κοινή  υπουργική Απόφαση – το οποίο θα είναι στα 10 ευρώ. Πρέπει η ταυτότητα να αλλάζει ανά 10 χρόνια. Η ταυτότητα έχει ισχύ 10 χρόνια. Και όσοι προσπαθούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με ταυτότητες που έχουν υπερβεί τη δεκαετία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα  Άρα οι νέες ταυτότητες θα έχουν 10 χρόνια ημερομηνία λήξης» απάντησε.

«Ο στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μπορούμε να ανανεώνουμε συγχρόνως  και την ταυτότητα και το διαβατήριο μια φορά στη δεκαετία» τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.