Quantcast
Ταχιάος για το μετρό Θεσσαλονίκης: «Δε μιλάμε μόνο για ασφάλεια, αλλά για πολύ υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών» - enikonomia.gr
share

Ταχιάος για το μετρό Θεσσαλονίκης: «Δε μιλάμε μόνο για ασφάλεια, αλλά για πολύ υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών»

δημοσιεύτηκε:

Για την λειτουργία του μετρό της Θεσσαλονίκης τον προσεχή Νοέμβριο μίλησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος.

«Αν ο κόσμος ήταν δύσπιστος το καταλαβαίνω, αλλά πιο δύσπιστοι ήταν και αυτοί που χρηματοδοτούσαν το έργο, μιλώντας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προχθές που δεχθήκαμε επίσκεψή της, είχαμε ενθουσιώδεις δηλώσεις, είδαν την ετοιμότητα του έργου, ενώ ήταν σκεπτικιστές όταν ερχόντουσαν στη Θεσσαλονίκη. Έχουν εντυπωσιασθεί και από την ποιότητα του έργου, το οποίο σύντομα θα είναι πραγματικότητα για τους Θεσσαλονικείς», ανέφερε στην ΕΡΤ3 ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σε ερώτηση αν το μετρό θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στη Θεσσαλονίκη και αν θα αλλάξει η καθημερινότητα ο Νίκος Ταχιάος απάντησε: «Σε κάποιο μέτρο ναι, αλλά το μετρό δεν είναι ανταγωνιστικό του fly over, είναι έργο που περισσότερο θα αποσυμφορήσει τις μετακινήσεις για το κέντρο της πόλης. Πιθανότατα να λειτουργήσει και αποσυμφορητικά, καθώς κάποιοι θα κινούνται πιο ελεύθερα από το κέντρο. Ούτως ή άλλως όμως υπάρχει αυτή η δυνατότητα καθώς τα μέτρα πλέον είναι πιο αυστηρά. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η είσοδος του μετρό θα γίνει σταδιακά, δεν μπορεί οι Θεσσαλονικείς άμεσα να το βάλουν στην καθημερινότητά τους».

Και συνέχισε: «Θέλει ένα χρόνο προσαρμογής. Χρειάζεται να γίνουν και άλλα πράγματα, να γίνει αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών, να φύγουν κάποιες από το κέντρο. Αυτά θα γίνουν σταδιακά. Είναι δύσκολο να εξοικειωθεί με τις μετεπιβιβάσεις, το εισιτήριο. Σε ότι αφορά το έργο έχει γίνει ήδη η πιστοποίηση, από διεθνούς φορέα, σε ότι αφορά το σύστημα για την κίνηση των τρένων έχουν δοκιμαστεί τα πάντα. Υπάρχουν εκκρεμότητες, που δεν είναι σημαντικές. Για να πούμε ότι τότε θα γίνουν τα εγκαίνια, είμαστε σίγουροι ότι όλα εκείνα τα πιστοποιητικά ασφαλείας, όλες εκείνες οι διαδικασίες οι οποίες έπρεπε να γίνουν, έχουν ολοκληρωθεί. Δε μιλάμε πλέον μόνο για ασφάλεια, αλλά πολύ υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.