Quantcast
Τα κρατικά ελληνικά ομόλογα έχουν τις καλύτερες αποδόσεις παγκοσμίως - enikonomia.gr
share

Τα κρατικά ελληνικά ομόλογα έχουν τις καλύτερες αποδόσεις παγκοσμίως

δημοσιεύτηκε:

Οι ομολογιούχοι που κράτησαν την ψυχραιμία τους όσο η Ελλάδα συγκρούονταν με την Ευρωζώνη σήμερα καρπώνονται τα οφέλη, αναφέρει το Bloomberg.

Η διακράτηση των τίτλων την περίοδο των ελληνικών εκλογών που οδήγησαν σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την περίοδο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους πιστωτές της, παρέδωσε στους επενδυτές τις καλύτερες αποδόσεις παγκοσμίως φέτος, σύμφωνα με τους δείκτες του Bloomberg για τα κρατικά ομόλογα.

Η απόδοση του δείκτη Bloomberg Greece Sovereign Bond από την αρχή του έτους διαμορφώνεται στο 11%, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ 31 δεικτών σε κρατικό χρέος. Αυτό ξεπερνά την απόδοση στα πορτογαλικά ομόλογα στο 4% και στα ιταλικά στο 3,5%, όπως αναφέρει το πρακτορείο. Ο δείκτης είναι στο 100,80, το οποίο είναι 38% υψηλότερο από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.

“Θα αγόραζε κανείς τα ομόλογα αυτά γνωρίζοντας ότι ο πολιτικός κίνδυνος θα μπορούσε να αυξηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, έχοντας έτσι αρκετά μεγάλη αντοχή”, δηλώνει ο Orlando Green, strategist σταθερού εισοδήματος της Credit Agricole στο Λονδίνο. “Δεν γίνονται πολλές πράξεις, άρα θα πρέπει να αγοράσεις και να κρατήσεις”, αναφέρει.

Το Bloomberg σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια των τεταμένων διαπραγματεύσεων της νέας κυβέρνησης με τους πιστωτής της η αγορά ομολόγων παρέμεινε ήρεμη σε σύγκριση με το 2012.

Αν και απόδοση του 10ετούς σκαρφάλωσε μέχρι το 11,40% στις 2 Φεβρουαρίου, το 2012 είχε εκτιναχθεί στο 44,21% όταν οι ομολογιούχοι είχαν συμφωνήσει να διαγράψουν 100 δισ. ευρώ σε ελληνικό χρέος στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης χρέους στην ιστορία. Χθες η απόδοση του 10ετούς είχε υποχωρήσει στο 8,63%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.