Quantcast
SZ: Ψυχρή υποδοχή για τον Τσίπρα - enikonomia.gr
share

SZ: Ψυχρή υποδοχή για τον Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

«Ψυχρή υποδοχή για τον Τσίπρα» βλέπει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, επισημαίνοντας τα σφυρίγματα που ακούστηκαν στο φιλικό παιχνίδι Ελλάδας-Τουρκίας.

Ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη επισημαίνει ότι ζητούμενο για τις δύο χώρες είναι μία συμφωνία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης: «Στις τουρκικές ακτές έχει αναπτυχθεί μία ολόκληρη βιομηχανία, που εφοδιάζει τους μετανάστες με όλα τα απαραίτητα για να διανύσουν τα τελευταία χιλιόμετρα.

Κανείς δεν εμποδίζει την πορεία τους. Και αυτό είναι που ενοχλεί τους Έλληνες. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γράφει στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah ότι η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη και ότι επιθυμεί μία ʻνέα εποχήʼ συνεργασίας (με την Τουρκία)».

Η γερμανική εφημερίδα βλέπει σύμπτωση απόψεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης: «Σύμφωνα με την επιθυμία των Ελλήνων, οι πρόσφυγες θα έπρεπε να κατανέμονται στην ίδια την Τουρκία και από εκεί να διαμοιράζονται στις χώρες της Ευρώπης.

Κάτι παρόμοιο προβλέπουν και τα σχέδια της Μέρκελ, η οποία προτείνει συγκεκριμένες ποσοστώσεις, εάν η Τουρκία φροντίσει για την καλύτερη ασφάλεια των συνόρων. Γίνεται λόγος για οικονομική βοήθεια τριών δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία.

Οι Έλληνες θέλουν να έχουν δικαίωμα συναπόφασης για τον ρόλο της Τουρκίας και για τη διάθεση των κονδυλίων» επισημαίνει η εφημερίδα του Μονάχου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.