Σύρος: Αντίθετη η δημοτική αρχή στην αποθήκευση LNG

Kατά της κατασκευής υποδομών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), στη Σύρο, τάχθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραγκός, “Για λόγους πολύ συγκεκριμένους, χωρίς να θέλω να είμαι δογματικός, ούτε να προτρέχω, ούτε να προκαταλαμβάνω καταστάσεις και μελέτες κι επειδή στο πρόγραμμα αυτό, δεν ετέθη καθόλου το ζήτημα της χωροθέτησης ενός σταθμού, ενός χώρου αποθήκευσης και τροφοδοσίας υγροποιημένου φυσικού αερίου, όμως έχοντας κάνει ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μία αρκετά εμπεριστατωμένη διερεύνηση του θέματος, -προσωπικά τουλάχιστον- σε ό,τι με αφορά και (το ξαναλέω δε θέλω να είμαι δογματικός, αλλά να είμαι απόλυτα σαφής και κατηγορηματικός), σε ό,τι έχει να κάνει με μελλοντική πρόταση χωροθέτησης υποδομής LNG τόσο στο λιμάνι της Ερμούπολης, όσο και στη Σύρο γενικότερα, είμαι κατηγορηματικά αρνητικός.

Και για να περιγράψω το μέγεθος της αντίθεσής μου, λέω πως όσο είμαι δήμαρχος η οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια χωροθέτησης υποδομής στη Σύρο, θα γίνει, αφού πρώτα περάσει πάνω από το πτώμα μου.

Θέλω να είμαι συγκεκριμένος πάνω σε αυτό. Είμαι κατηγορηματικός και είμαστε πλήρως και ξεκάθαρα αντίθετοι στην οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση, απόπειρα, πρόταση ή μεθόδευση”.

Υπενθυμίζεται ότι, το Archipelago-LNG έχει ως στόχο την χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου στην ναυτιλία, την ανάπτυξη της ναυπηγόεπισκευαστικής ελληνικής βιομηχανίας, την ακτοπλοΐα και θαλάσσια μεταφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, την μείωση του κόστους των θαλασσίων μεταφορών, την βελτίωση της προσβασιμότητας στη νησιωτική Ελλάδα με άμεσα οφέλη για τον τουρισμό και τις τοπικές κοινωνίες και φυσικά καθαρότερο περιβάλλον για όλους στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Exit mobile version