ΣΥΡΙΖΑ: Με συνθήματα των εργαζομένων της «Αυγής» η είσοδος Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Δείτε βίντεο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην «Αυγή».

«Πάρτε πίσω το λουκέτο» και «η εφημερίδα έχει ιστορία, οι εργαζόμενοι δεν βάζουμε τελεία» είναι τα δυο κύρια συνθήματα που φωνάζουν και φώναζαν τη στιγμή που στο κτίριο έμπαινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος.

Μια ημέρα μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες στα γραφεία της εφημερίδας με τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν υποχωρούν από τα αιτήματά τους που είναι η ανάκληση της διακοπής έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής», η καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται και η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του Orange Press Agency:

Επίσκεψη Κασσελάκη στην «Αυγή» – Τα σενάρια που εξετάστηκαν

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της «Αυγής», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε χθες στα γραφεία της Αυγής, όπως είχε δεσμευτεί, και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την επόμενη ημέρα τους.

«Από την καρδιά μου το λέω πως οι τελευταίοι που ευθύνονται για αυτήν την δύσκολη κατάσταση είναι οι εργαζόμενοι» είπε απευθυνόμενους στους παρευρισκόμενους. Δήλωσε όμως αισιόδοξος, τονίζοντας πως η ενίσχυση της Κυριακάτικης Αυγής και του Avgi.gr είναι το σίγουρο βήμα για την επόμενη μέρα.

«Στόχος μας να γίνει βιώσιμο και ελκυστικό το δημοσιογραφικό προϊόν που παράγετε όλοι εσείς στην Κυριακάτική Αυγή, την ιστοσελίδα και Στο Κόκκινο», είπε, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια με τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Στις προθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη είναι να μην υπάρξει καμία απόλυση και να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι του καθημερινού φύλλου στο κυριακάτικο και την ιστοσελίδα.

Ωστόσο, διαπιστώνοντας πως η καθημερινή έκδοση παραμένει στο τραπέζι της διεκδίκησης, πρότεινε και τις επιλογές της αυτοδιαχείρισης του φύλλου από τους εργαζόμενους, απαλλαγμένο από τα μέχρι τώρα χρέη του, αλλά και της συνδιαχείρισης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους εργαζόμενους. Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνέλευση των εργαζομένων, όπου και θα συζητηθούν οι περαιτέρω κινήσεις.

Exit mobile version