Quantcast
Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συγκαλεί σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης για το βράδυ της Τρίτης με θέμα την Ελλάδα.

Η σύνοδος κορυφής, όπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, θα συγκληθεί στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) την Τρίτη. «Θα συζητήσουμε την κατάσταση μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα», ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα που κατέθεσαν η κ. Μέρκελ και ο Φρ. Ολάντ.

«Η καγκελάριος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσονται υπέρ της σύγκλησης συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ την Τρίτη» και διατύπωσαν το αίτημα αυτό προς τον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Να σημειωθεί ότι αύριο το απόγευμα στις 19:30 προγραμματίζεται συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα τόσο η κ. Μέρκελ όσο και και ο κ. Ολάντ συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των Ελλήνων «πρέπει να γίνει σεβαστή» , ανακοίνωσε το Βερολίνο.

Επίσης οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνέλθουν αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουν το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.