Quantcast
Σύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Ποιους θα καλέσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Τι είπε ο Θεοχάρης για το IRIS - enikonomia.gr
share

Σύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Ποιους θα καλέσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών – Τι είπε ο Θεοχάρης για το IRIS

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα καλέσει το επόμενο διάστημα τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν προχωρήσει στη σύνδεση των ταμειακών μηχανών τους με τα POS, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης για την μη σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τα POS «δεν υπάρχει αυτοματοποίηση των προστίμων. Πρέπει να δούμε τις συγκεκριμένες συνθήκες. Γι αυτό στέλνουμε ανθρώπους στις επιχειρήσεις.  Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι συνεχίζουμε τις επικοινωνίες με τον ελεγκτικό μηχανισμό απομακρυσμένα, ώστε να πάρουμε τις εξηγήσεις. Το επόμενο διάστημα θα καλέσουμε σε εξηγήσεις όλους όσους δεν έχουν λάβει τα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν λάβει για να κάνουν τη σύνδεση, για να δούμε τους λόγους ακριβώς και εάν έχουν πραγματικά βάσιμες εξηγήσεις. Τα πρόστιμα αρχίζουν από το 1 εκατομμύριο και άνω. Ξεκινάμε πρώτα από τους μεγάλους τζίρους και μετά θα κατεβαίνουμε στους χαμηλότερους. Έχουμε εστιάσει στο πρώτο κομμάτι που είναι τζίρος 1 εκατ. και άνω και όταν αυτό ολοκληρωθεί και μετά θα κατέβουμε πιο κάτω».

«Αυτοί οι λίγοι που δεν έχουν συμμορφωθεί θα πρέπει τουλάχιστον να δώσουν εξηγήσεις. Μπορεί να είναι υπαρκτές αυτές οι εξηγήσεις. Γιατί μπορεί να έχουν συμμορφωθεί οι επιχειρήσεις/ ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτό να μην έχει καταγραφεί. Δηλαδή τα συστήματα να μην έχουν καταγράψει ότι έχει γίνει η σύνδεση με τα POS», πρόσθεσε.

Για το IRIS

Επίσης ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει θέμα ασφάλειας με το IRIS . «100%  ασφάλεια στα ψηφιακά συστήματα δεν υπάρχει. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί  στα μηνύματα που μας έρχονται  ιδιαίτερα όταν είναι κάτι πιεστικό του τύπου” στείλε μου χρήματα σε 1 ώρα γιατί έχω πρόβλημα κλπ. Είναι ενδείξεις ότι υπάρχει πρόβλημα για αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι μας πάρα πολύ προσεκτικοί. Άρα εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω στο 1000% ότι δεν μπορεί να  υπάρχει πρόβλημα», απάντησε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.