Συμφωνία ΥΕΘΑ – Περιφέρειας Αττικής για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ

Το «πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής για την επαύξηση της διαλειτουργικότητας» με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών υπόγραψαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η συνεργασία αφορά μεταξύ άλλων τους τομείς:ψηφιακής πολιτικής, υποδομών ποιότητας, συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ, διαχείρισης αποθεμάτων (logistics), πολιτισμού, ενώ είναι δυνατόν να προστεθούν και άλλοι άξονες συνεργασίας και συνακόλουθες δράσεις μετά από πρόταση της συντονιστικής επιτροπής και τη σύμφωνη γνώμη των συμβαλλομένων μερών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βίτσας εξήγγειλε ότι «με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία μπορούμε να δούμε συνεργασίες που να αφορούν τον τομέα της υγείας και των νοσοκομείων», ενώ επιλύεται το θέμα της διαχείρισης του Μπλοκ 15 στο Χαϊδάρι. Εκτίμησε δε ότι «η συνεργασία θα είναι πολύ αποδοτική σε μια περίοδο όπου αυτό που ζητάμε είναι με λίγα μέσα να κάνουμε πολλά και μπορεί να λειτουργήσει σαν πιλότος για συνεργασία και με άλλες περιφέρειες και για τις στρατιωτικές υπηρεσίες και για μια σειρά άλλες υπηρεσίες».

«Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε το λαό, την κοινωνία, τους κατοίκους της περιφέρειας της Αττικής, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατεύσιμους», κατέληξε.

Από την πλευρά της η κ. Δούρου χαρακτήρισε την προγραμματική συμφωνία ως «πυξίδα συμπόρευσης μεταξύ δυο θεσμών με όρους ισότιμης συμμετοχής σε πρωτοβουλίες για τις κτιριακές υποδομές, για την ψηφιακή πολιτική, για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα».

«Με τις σημερινές υπογραφές μπορούμε να μιλάμε για μεθοδολογική αναβάθμιση και ποιοτική εμβάθυνση των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες. Το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» μετά από αυτή την υπογραφή μπορεί να παράξει απτά αποτελέσματα για όλους», κατέληξε.


Exit mobile version