Σύγχυση με τον αριθμό των επιβαινόντων και των νεκρών του Norman Atlantic

Ένα απίστευτο αλαλούμ για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων του  πλοίου Norman Atlantic το οποίο έχει  ήδη παρασύρει στο θάνατο 10 επιβαίνοντες,εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες.

Η σύγχυση με τον αριθμό των επιβατών παραμένει, καθώς η ελληνική πλευρά ανεβάζει τον αριθμό των επιβαινόντων στους 479, αφού μέσα στο Norman Atlantic ταξίδευε και η σύζυγος του λοστρόμου που δεν υπήρχε στο crew list ούτε φαινόταν ως επιβάτης.

Οι ιταλικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν προς το παρόν αυτή την πληροφορία, όμως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται, δυστυχώς, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 39 αγνοούμενοι: Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος έχουν διασωθεί 432 άτομα από τα συνολικά 478 που μετέφερε το Norman Atlantic – αν υπολογιστούν οι επτά νεκροί που ανακοινώθηκαν από τις ιταλικές αρχές.

Πολλοί είναι οι συγγενείς επιβατών που με αγωνία προσπαθούν να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους, αφού δεν μπορούν να βρουν τα ονόματά τους στις λίστες που έχουν δοθεί -μέχρι στιγμής- στη δημοσιότητα.

Μάλιστα στο απίστευτο αλαλούμ που σημειώνεται την πλευρά της Ιταλίας ήρθε και ακόμα μία συγκλονιστική αποκάλυψη καθώς το συντονιστικό κέντρο της Ρώμης ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το πρώτο θύμα που είχε ανακοινωθεί ότι είναι ο 67χρονος Γιώργος Δούλης, τελικά είναι αυτό που αναφερόταν, καθώς ο γιος του φερόμενου ως νεκρού δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει σε κανένα από τα πτώματα τον πατέρα του.

Στο μεταξύ στο λιμάνι  της Πάτρας κατέπλευσε λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα το επιβατικό πλοίο Europa Cruise, το οποίο μετέφερε 15 από τους διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic.

Βάση πληροφοριών οι δεκάδες διασωθέντες που βρίσκονται επί του ιταλικού πολεμικού πλοίου San Georgio κατευθύνονται προς το λιμάνι του Πρίντεζι δίχως να είναι ακόμη γνωστό στις ελληνικές αρχές πόσοι από αυτούς είναι έλληνες και τα στοιχεία αυτών.

Το μεσημέρι τ αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου στο αρχηγείο του λιμενικού σώματος από αρμόδιους αξιωματικούς του Σώματος οι οποίοι θα δώσουν πληροφορίες για την επιχείρηση διάσωσης αλλά και για τους ελέγχους που είχαν διενεργηθεί στο πλοίο.

Exit mobile version