Για μετωπική σύγκρουση ΔΝΤ-ΕΕ ως προς το ελληνικό χρέος κάνει λόγο, σήμερα, ο βελγικός Τύπος.
«Οι Ευρωπαίοι μάχονται στο ΔΝΤ με τον υπόλοιπο κόσμο για τη σωτηρία της Ελλάδας» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος σχετικού άρθρου στην εφημερίδα De Tijd, ενώ στη διαπίστωση ότι οι δανειστές είναι διχασμένοι σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις προοπτικές του ελληνικού προγράμματος καταλήγει η De Standaard, σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Διαφωνία ΕΕ-ΔΝΤ για την Ελλάδα». Άλλο ρεπορτάζ που φιλοξενεί η ίδια εφημερίδα, υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αντικρούει τους ισχυρισμούς του ΔΝΤ», αναφέρεται στις αντιδράσεις του Ευκλ. Τσακαλώτου για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το ρεπορτάζ που φιλοξενεί η De Morgen, υπό τον τίτλο «Η ηγεσία του ΔΝΤ είναι διχασμένη για την Ελλάδα», που κάνει λόγο για μία «εντυπωσιακή» διάσταση απόψεων στους κόλπους του ΔΝΤ, σχετικά με το κατά πόσον η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας. Η εφημερίδα θεωρεί ότι η ομοφωνία στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βάζει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.
Στην ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία αναφέρεται και δημοσίευμα στη L’ Echo, υπό τον τίτλο «Το ελληνικό χρέος χωρίζει εκ νέου τους θεσμούς», το οποίο σημειώνει ότι η διάγνωση του Ταμείου θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ενώ η ΕΕ, παρά τις κριτικές, εμμένει στη θέση και τις δεσμεύσεις της, τις οποίες θεωρεί αξιόπιστες και φιλόδοξες. Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση, καταλήγει το δημοσίευμα, ανακοίνωσε ότι δεν θα υποκύψει στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα λιτότητας.
Τέλος, «Οι στόχοι που έχουν καθοριστεί από την Ευρώπη θέτουν σε κίνδυνο την ελληνική ανάπτυξη» τιτλοφορείται δημοσίευμα στο RΤBF, το οποίο εστιάζει σε αυτά που υποστηρίζει η έκθεση του ΔΝΤ αναφορικά με το ζήτημα του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο αποτελεί ένα από τα κομβικά σημεία διαφωνίας μεταξύ του Ταμείου και των Βρυξελλών. Εν συνεχεία, το δημοσίευμα αναλύει τον σκεπτικισμό του ΔΝΤ σε σχέση με τον υπερβολικά φιλόδοξο, κατά τη γνώμη του, στόχο για διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% για μία δεκαετία, γεγονός που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, όπως διαβεβαιώνει και ο Πολ Τόμσεν σε τηλεφωνική συνέντευξή του. Εξάλλου, ο ίδιος υποστηρίζει ότι υπάρχει μία αυξανόμενη συναίνεση σχετικά με την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους και ότι περιορίζονται οι διαφορές στις απόψεις, ενώ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, από την πλευρά του, κρατά αποστάσεις από την εν λόγω έκθεση, εκτιμώντας ότι είναι ξεπερασμένη και δεν αντικατοπτρίζει τη σημερινή βελτιωμένη κατάσταση της Ελλάδας, καταλήγει το δημοσίευμα.