Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ 20 sites ηλεκτρονικών πωλήσεων

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-shops). Η δυσκολία δεν έχει να κάνει με μόνο με το γεγονός της προφανούς δυσχέρειας παρακολούθησης του φυσικού προϊόντος αλλά και από το ότι κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο το νομικό πλαίσιο περί ενδοκοινοτικών συναλλαγών, δηλώνοντας ως εικονική έδρα κυρίως τη Βουλγαρία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει μόνο θέμα φοροδιαφυγής αλλά και απάτης καθώς όπως προέκυψε από τον προ μηνών έλεγχο σε μια εταιρεία , τα προϊόντα που διακινούσε δεν ήταν γνήσια αλλά “μαϊμού “.

Σύμφωνα με πληροφορίες , αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο “μικροσκόπιο”του ΣΔΟΕ 20 sites ηλεκτρονικών πωλήσεων, με τις έρευνες να ” ακουμπάνε” και στις συνεργαζόμενες εταιρείες ταχυμεταφορών , με τις οποίες γίνεται διακίνηση των προϊόντων.

Στην τελευταία τέτοια υπόθεση , η έρευνα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ταχυμεταφορών οδήγησε, άλλωστε στα ίχνη των απατεώνων , οι οποίοι πωλούσαν απομιμήσεις γνωστών αθλητικών ειδών και εμφανίζονταν ως… Βούλγαροι, παρά το ότι η διεύθυνση και η οργάνωση όλων αυτών των παράνομων δραστηριοτήτων γίνονταν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές , η σαφέστερη ένδειξη παραβατικότητας είναι η έλλειψη φορολογικών παραστατικών σε τέτοιες ηλεκτρονικές αγορές , όπως επίσης οι περιπτώσεις όπου τα οι αποδείξεις ή τα τιμολόγια είναι αλλοδαπής , κυρίως βουλγαρικής , προέλευσης.

Ενδεικτικό του μεγέθους της φοροδιαφυγής που κρύβεται σε αυτές τις ηλεκτρονικές εμπορικές συναλλαγές είναι το ότι σε λιγότερο από έναν χρόνο το συγκεκριμένο κύκλωμα που αποκαλύφθηκε από το ΣΔΟΕ, είχε τζιράρει πάνω από 2000.000 ευρώ.

Πηγή Πληροφοριών: εφημερίδα επένδυση



Exit mobile version