Quantcast
Στο Eurogroup όλοι πρέπει να αποδείξουν πως θέλουν μια αμοιβαία συμφωνία - enikonomia.gr
share

Στο Eurogroup όλοι πρέπει να αποδείξουν πως θέλουν μια αμοιβαία συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις η μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου που κράτησε περίπου 7 ώρες. Στο Μαξίμου αναμένουν ένα θετικό μήνυμα από τις Βρυξέλλες και μάλιστα η φράση κλειδί που επιθυμεί η κυβέρνηση είναι «ορατή συμφωνία» προκειμένου να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την ΕΚΤ που ζητά διαβεβαιώσεις ώστε να συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότηση της χώρας.

Θέλουμε στο αυριανό Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει, ανέφερε -σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου- ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Υπουργούς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα . Ενημέρωση έγινε και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτο.

Παράλληλα  επιβεβαιώθηκε η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής. Συζητήθηκε επίσης η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη.

Οι ίδιες πήγες αναφέρουν πως στη συνεδρίαση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις καθώς επίσης αναμένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η πρόθεση των εταίρων και των θεσμών για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γ. Βαρουφάκης λίγο πριν από την συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογο του Β. Σόιμπλε. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εντείνει τις επαφές του με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σήμερα και αύριο.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.