Quantcast
Στην Αθήνα μεθαύριο ο Τούρκος Γενικός Διευθυντής για Θέματα Μετανάστευσης - enikonomia.gr
share

Στην Αθήνα μεθαύριο ο Τούρκος Γενικός Διευθυντής για Θέματα Μετανάστευσης

δημοσιεύτηκε:

Την Αθήνα θα επισκεφτεί στις 11 Φεβρουαρίου ο Τούρκος Γενικός Διευθυντής για Θέματα Μετανάστευσης, Αττίλα Τόρος, όπως ανακοίνωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε  με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα, ο κ.Tόρος πρόκειται να έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του στο Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή διμερούς ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής, σύμφωνα με τουρκικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τουρκικές αποστολές στην Ελλάδα αντιδρούν έγκαιρα σε αιτήματα των ελληνικών αρχών και η Τουρκική Πρεσβεία είναι προσβάσιμη συνεχώς από τις Ελληνικές αρχές. 

Σύμφωνα με την είδηση που είχε μεταδώσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εννέα Τούρκοι πολίτες απελάθηκαν από τη Μυτιλήνη στις 28 Ιανουαρίου 2016. Στο σύνολό τους είχαν συλληφθεί σε ελληνικό έδαφος ή στα χωρικά ύδατα της χώρας, εμπλεκόμενοι σε διαφορετική ο καθένας υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Στο δικαστήριο όμως τελικά δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες και καταδικάσθηκαν μόνο για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Έτσι παρέμειναν στα κρατητήρια της Αστυνομικής διεύθυνσης Λέσβου επί μακρόν. Τελικά εφαρμόσθηκε η διοικητική απέλαση τους. Οι αστυνομικές αρχές τους μετέφεραν στο λιμάνι και τους επιβίβασαν στο πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη – Αϊβαλή στέλνοντας τους στην Τουρκία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.