Σταθάκης: Υπήρχε πρόταση πακέτου για τις δόσεις από το ΔΝΤ

«Δεν έχει πάρει εντολή εξόδου από το ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ο Υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης που μίλησε στο BBC το πρωί της Παρασκευής.  «Η κυβέρνηση μας έχει εντολή να μείνει στο ευρώ και να βρει την καλύτερη συμφωνία και να προχωρήσει στην ανάπτυξη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομίας απομακρύνοντας το ενδεχόμενο ρήξης.

Απαντώντας σε ερώτημα για το πακετάρισμα των δόσεων στο ΔΝΤ ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «υπήρχε πρόταση στο τραπέζι να επιλεγεί αυτή η διαδικασία, όπως και στην προηγούμενη δόση που επιλέχθηκε διαφορετικός τρόπος καταβολής της δόσης». Σε επίμονη ερώτηση της δημοσιογράφου του BBC για το αν προτάθηκε η λύση αυτή στην Ελληνική κυβέρνηση ο Υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει καθαρά. 

Ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχτεί τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2015 και 2016 χωρίς να αναφερθεί για τα επόμενα χρόνια τα οποία περιέχει  πρόταση των δανειστών.   

Έχετε τα λεφτά αλλά δεν τα δώσετε ρωτά στην συνέχεια η δημοσιογράφος, με τον Έλληνα Υπουργό να απαντά ξερά: «Ναι». «Η Ελληνική οικονομία πληρώνει όλα τα δάνεια μέσα ίδια μέσα από τον Ιούνιο του 2014» συνεχίζει ο Γιώργος Σταθάκης που υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί για την επίτευξη συμφωνίας»

«Οι διαπραγματεύσεις γίνονται ώστε μέσα από υποχωρήσεις να υπάρξει λύση» ανέφερε στη συνέχεια ο Υπουργός Ανάπτυξης επαναλαμβάνοντας ότι «Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ»

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις τελευταίες προτάσεις για μία συμφωνία που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους διεθνείς πιστωτές της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Η Ελλάδα καθυστέρησε την πληρωμή μιας δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η οποία έπρεπε να καταβληθεί σήμερα, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνουν αλλαγές στους σκληρούς όρους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές προκειμένου να χορηγήσουν βοήθεια και να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών, διευκρινίζεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Ακούστε τη συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης στο BBC

Exit mobile version