Ο Σόιμπλε συναντά τον Βαρουφάκη, τον Μαρξιστή. Αυτό ακούγεται σαν πρόβλημα. Ομως, όταν και οι δύο κάνουν λίγες παραχωρήσεις μπορεί να βρεθεί μια λογική λύση. Εάν και οι δύο είναι λογικοί, σχολιάζει το Spiegel, θα πρέπει να συμφωνήσουν και να ανακοινώσουν τα εξής:
1. Η Γερμανία σταματά να το παίζει δάσκαλος και αντί αυτού δίνει το καλό παράδειγμα και παραιτείται από την αποπληρωμή του μεριδίου της στα δύο προγράμματα διάσωσης. «Φεύγουν» από τη μέση 53,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν έχει σημασία αν θα λέγεται κούρεμα ή ομόλογα αέναης διάρκειας.
2. Η Ελλάδα θα έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, θα χρειαστεί χαμηλά επιτόκια (που ήδη έχει) και θα πρέπει να κρατήσει υψηλά τα έσοδα.
3. Οι αποφάσεις δεν θα πρέπει μόνο να ληφθούν αλλά και να εφαρμοστούν
4. Η Ελλάδα θα τηρήσει την δέσμευσή της για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων αλλά οι μισοί από αυτούς θα αντισταθμιστούν από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
5. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως χρήματα – μεταξύ άλλων, για την αποπληρωμή των δανείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Η Γερμανία εργάζεται για βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι η τελευταία δόση του δεύτερου πακέτου διάσωσης θα καταβληθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης ESM θα αναλάβει, επίσης, το χρέος προς το ΔΝΤ.
6. Η Τρόικα διαλύεται. Το ΔΝΤ λέει αντίο σε όλη την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν ήταν ποτέ εκεί ούτως ή άλλως.Οι διαπραγματεύσεις γίνονται με δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των χωρών του ευρώ ή την ΕΕ.
7. Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την υποχρέωση να προσαρμόσει την συμπεριφορά της με την οικονομική κατάσταση της χώρας