Quantcast
Spiegel: Κάποτε ήταν ο ήρωάς τους, τώρα είναι ο αντίπαλός τους - enikonomia.gr
share

Spiegel: Κάποτε ήταν ο ήρωάς τους, τώρα είναι ο αντίπαλός τους

δημοσιεύτηκε:

Το θέμα των απεργιών απασχολεί και την ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel. «Κάποτε ήταν ο ήρωάς τους. Τώρα είναι ο αντίπαλός τους. Ο έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να περικόψει τα προνόμια των αγροτών και να αυξήσει τη φορολογία».

Συγκεκριμένα το άρθρο κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και στη δημοτικότητα που είχε ο Αλέξης Τσίπρας το 2013: «Τότε ο Τσίπρας ήταν μια ηγετική φιγούρα της αριστερής αντιπολίτευσης, ένας θερμόαιμος που υποσχόταν να αγωνιστεί για το δίκαιο των αγροτών.

Σήμερα ως επικεφαλής της κυβέρνησης θέλει να περάσει νόμο που περικόπτει τα προνόμια των αγροτών, διπλασιάζει τη φορολογία και τριπλασιάζει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι τα περιθώρια του έλληνα πρωθυπουργού είναι στενά. «Πώς θα αντιδράσει ο Τσίπρας στις μαζικές κινητοποιήσεις; Ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός σε συζήτηση με τους αγρότες. Όμως συμφωνία δεν διαφαίνεται. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να προχωρήσει σε συμβιβασμούς που θα θέσουν σε κίνδυνο τη θετική αξιολόγηση των δανειστών όσον αφορά την υλοποίηση του συμπεφωνημένου προγράμματος λιτότητας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.