Quantcast
Spiegel: Είπε ψέμματα ο Γιούνκερ για τη χαμηλή φορολογία του Λουξεμβούργου; - enikonomia.gr
share

Spiegel: Είπε ψέμματα ο Γιούνκερ για τη χαμηλή φορολογία του Λουξεμβούργου;

δημοσιεύτηκε:

Για ψευδή ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την υπόθεση της φορολογικής ασυλίας που έδινε το Λουξεμβούργο σε ξένες επιχειρήσεις, κατηγορεί τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο συντάκτης μίας έκθεσης σχετικής με το θέμα.

Η συνεδρίαση της Ευρωβουλής στις 17 Σεπτεμβρίου ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με την έκθεση Krecke. Ο Krecke είχε συντάξει μία έκθεση για τη φορολογική απάτη το 1997 κατ’ εντολήν του Γιούνκερ, που ήταν τότε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Στην έκδοση της έκθεσης, η οποία δημοσιοποιήθηκε, έλειπε, όμως, μία σελίδα με αποκαλυπτικό περιεχόμενο.

Σε αυτή, όπως δήλωσε ο Krecke στο Spiegel On Line, αναφέρονταν εκείνες οι αμφισβητούμενες φορολογικές ρυθμίσεις, με τις οποίες δίνονταν υποσχέσεις χαμηλής φορολογίας σε διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους.

Υπήρχαν τρία αντίγραφα της πλήρους έκθεσης: Ένα του Krecke, ένα που έλαβε ο Λουξεμβούργιος Σοσιαλδημοκράτης Lucin Lux και ένα τρίτο που έλαβε το 1997 ο Γιούνκερ, δήλωσε ο συντάκτης της έκθεσης.

Ωστόσο, ο Γιούνκερ δεν ισχυρίστηκε μόνο ότι δεν είχε την επίμαχη σελίδα, αλλά και ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη της, έως ότου το αποκάλυψε ο Krecke σε συνέντευξη που είχε δώσει πέρυσι τον Νοέμβριο.

 

Πηγή: Spiegel On Line

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.