Quantcast
Σουλτς: Όχι σε αύξηση ΦΠΑ σε φάρμακα, ενέργεια και σε περικοπές χαμηλών συντάξεων - enikonomia.gr
share

Σουλτς: Όχι σε αύξηση ΦΠΑ σε φάρμακα, ενέργεια και σε περικοπές χαμηλών συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Εναντίον μιας αύξησης του ΦΠΑ σε ευαίσθητους τομείς, όπως φάρμακα κα ενέργεια καθώς και περαιτέρω περικοπών στις χαμηλές συντάξεις, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την επίσκεψη του υπουργού στις Βρυξέλλες, ο κ. Σουλτς  τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση ενώ εξέφρασε το αμέριστο και ειλικρινές ενδιαφέρον του ιδίου καθώς και του Πρόεδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ – με τον όποιο προηγουμένως είχε τηλεφωνική επικοινωνία – για την εξεύρεση λύσης και συμφωνίας.

Παράλληλα, φέρεται να ζήτησε από τον Π. Κουρουμπλή να μεταφέρει προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μήνυμα καλής διάθεσης για συνεννόηση.

Κατά την 45λεπτη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας παρουσίασε μια πρόταση, που κατά το υπουργείο, είναι σύμφωνη με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλαπλής ωφέλειας, αφού από τη μια πλευρά θα υποστηρίξει το σύστημα ώστε αυτό να παρέχει υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και από την άλλη πλευρά θα δώσει την ευκαιρία σε ανέργους- επαγγελματίες υγείας για ένα 24μηνο απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Όπως έγινε γνωστό εκ μέρους του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ήδη ο πρόεδρος της Κομισιόν ενημερώθηκε σχετικά και έδωσε εντολή στους αρμόδιους Επιτρόπους να συσταθεί Ομάδα Εργασίας προκειμένου να εξεταστεί η ελληνική πρόταση για το σύστημα Υγείας.

Στη συνεχεία ο Π. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας της Ε.Ε., Δ. Αβραμόπουλο και την Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μ. Thyssen, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρότασή του, τονίζοντας ότι δεδομένων των προβλημάτων που υφίστανται στις δομές του συστήματος Υγείας, επιβάλλεται η προάσπιση του αγαθού της ανθρώπινης ζωής να υπερβαίνει τους όποιους κανονισμούς.

Ακόμα, είχε συνάντηση και με τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι θετικό που Έλληνες υπουργοί πραγματοποιούν συναντήσεις με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, χτίζοντας κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης και εμπιστοσύνης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.