Quantcast
Σκουρλέτης: Η ελληνική συμφωνία δεν περιορίζει τη συνεργασία με τη Ρωσία - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Η ελληνική συμφωνία δεν περιορίζει τη συνεργασία με τη Ρωσία

δημοσιεύτηκε:

Η συμφωνία της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας δεν περιλαμβάνει περιορισμούς όσον αφορά τη συνεργασία της χώραςμε τη Ρωσία στον ενεργειακό τομέα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Sputnik.

“Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις (στη συμφωνία) που θα περιόριζαν τη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, ιδίως σε ό,τι αφορά την κατασκευή του αγωγού” είπε ο υπουργός αναφερόμενος στην επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream προς την Ελλάδα σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Sputnik, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι τυχόν εμπλοκή στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα επιλυθεί. “Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν εμπόδια όμως πιστεύω ότι μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Σήμερα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε μετά βεβαιότητας για αυτά τα εμπόδια, δηλαδή σε ποιο βαθμό θα παρεμποδίσουν τη διαδικασία και το τι θα μπορούσε να γίνει για να τα συζητήσουμε” συνέχισε.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η επέκταση του Turkish Stream προς την Ελλάδα θα διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. “Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερης σημασίας αφού είναι σχεδιασμένο για να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης η οποία πρέπει να βασίζεται στη διαφοροποίηση των οδών ενεργειακού ανεφοδιασμού”, είπε.

Η Ρωσία και η Ελλάδα υπέγραψαν ένα μνημόνιο για την επέκταση του σχεδιαζόμενου αγωγού Turkish Stream τον Ιούνιο. “Δεν μπορώ να είμαι ακριβής για το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του σχεδιου καθώς η κατασκευή του αγωγού δεν αφορά αποκλειστικά τη Ρωσία και την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες απ’ όπου θα περάσει ο αγωγός. Αντίστοιχες συζητήσεις θα πρέπει να γίνουν και εκεί”, είπε.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι η υποστήριξη της Ελλάδας σε διάφορα ενεργειακά προγράμματα “δεν είναι θέμα ανταγωνισμού”. “Θέλουμε η χώρα μας να γίνει ενεργειακός κόμβος, κάτι που θα σήμαινε ότι θα διευκολυνθεί η (ενεργειακή) διαφοροποίηση, τόσο μέσω των αγωγών ή με τη μεταφορά ενεργειακών πόρων με άλλα μέσα”, τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.