Quantcast
Σήμερα η κλήρωση για την εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία - enikonomia.gr
share

Σήμερα η κλήρωση για την εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα, Παρασκευή,17  Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα πειραματικά σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) με τη διεξαγωγή της δημόσιας κλήρωσης.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – Διόφαντος, και παρουσία συμβολαιογράφου ή δικηγόρου και με δυνατότητα παράστασης Προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πειραματικών Σχολείων διενεργεί την κλήρωση αυτή.

Επίσης επισημαίνεται πως για κάθε υποψήφιο, κληρώνεται και αποδίδεται ένας τυχαίος μοναδικός Αριθμός Προτεραιότητας μέσω της ηλεκτρονικής κληρωτίδας (Α.Π.ΠΕΙ.Σ.). Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης για την εισαγωγή στη σχολική μονάδα, μετά αναρτάται στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων κάθε σχολικής μονάδας, ο πίνακας με τους κωδικούς των μαθητών, που δήλωσαν συμμετοχή στην κλήρωση για το συγκεκριμένο ΠΕΙ.Σ.. Ενώ για τα αποτελέσματα της κλήρωσης ενημερώνονται με κάθε πρόσφορο τρόπο, ακόμη και ηλεκτρονικά οι γονείς ή οι κηδεμόνες.

Τα αποτελέσματα 

Σημειώνεται δε πως σε κάθε Πειραματικό Σχολείο λαμβάνονται υπόψη τα εξής για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για κάθε Πειραματικό Σχολείο:

  • Σε κάθε σχολική μονάδα, το 80% των θέσεων για τους υποψηφίους ισοκατανέμεται ως προς το φύλο (Γενική Κατηγορία – Γ.Κ.).
  • Το υπόλοιπο 20% των θέσεων που προκηρύσσονται, πληρούται με μαθητές της Ειδικής Κατηγορίας (Ε.Κ.). Συγκεκριμένα:

– δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια ή αδέλφια, εξ αίματος ή υιοθετημένα, μαθητές που θα φοιτήσουν στην ίδια τάξη το επόμενο σχολικό έτος και εφόσον ένα από τα αδέλφια έχει εισαχθεί σε θέση της Γ.Κ. στη σχολική μονάδα επιλογής των αδελφών με την ίδια διαδικασία εισαγωγής ή φοιτά ήδη στο συνδεδεμένο σχολείο της προηγούμενης βαθμίδας

– αδέλφια μαθητών που ήδη φοιτούν στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος, στο συνδεδεμένο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Γυμνάσιο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Λύκειο αλλά όχι στην τάξη αποφοίτησης της ανώτερης βαθμίδας διασυνδεδεμένων σχολείων και

– τέκνα εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος ή σε διασυνδεδεμένο με αυτό ΠΕΙ.Σ.

Οι αιτήσεις

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, φέτος κατατέθηκαν συνολικά 10.845 αιτήσεις για την πλήρωση 3.003 κενών θέσεων των πειραματικών σχολείων της επικράτειας.

Επιπλέον της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία, σήμερα θα λάβει χώρα και η διαδικασία απόδοσης τυχαίου αριθμού προτεραιότητας, σε περίπτωση ισοβαθμίας στα πρότυπα σχολεία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η διαχείριση, η λειτουργία και η εφαρμογή του λογισμικού της ηλεκτρονικής κληρωτίδας του καθώς και του λογισμικού για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για κάθε πειραματικό σχολείο έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – «Διόφαντος».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.