Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης που προβλέπει την μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας.

Η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό στον οποίο ζουν περίπου 8.400 άτομα, έχει αποκλειστεί, ενώ ήδη αναχώρησαν από την Ειδομένη έξι πούλμαν με τους πρώτους πρόσφυγες και μετανάστες, με προορισμό πρώην βιομηχανική εγκατάσταση της Σίνδου Θεσσαλονίκης, που θα λειτουργήσει ως κέντρο φιλοξενίας. Στο πρώτο λεωφορείο επιβιβάστηκαν 48 αλλοδαποί και στο δεύτερο 68.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την Αττική.




Σημειώνεται ότι μέσα στον καυταυλισμό βρίσκονται μόνο αστυνομικοί οι οποίοι ενημερώνουν τους πρόσφυγες ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον άτυπο καταυλισμό. Ήδη από χθες το βράδυ, αστυνομικοί ειδοποιούσαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης.

Ο Γιώργος Κυρίτσης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει χρήση βίας κατά την επιχείρηση, δεν έδωσε ωστόσο καμία απάντηση στο ερώτημα γιατί απαγορεύτηκε η παρουσία των ΜΜΕ. «Η αστυνομία έκρινε ότι τις πρώτες ώρες έπρεπε να υπάρχει ένας περιορισμός ,ότι το να υπάρχουν 100 κάμερες από πάνω τους δεν βοηθάει», αρκέστηκε να πει.

Exit mobile version