Quantcast
SD: «Οι δανειστές οφείλουν στην Ελλάδα μια προοπτική ανάπτυξης» - enikonomia.gr
share

SD: «Οι δανειστές οφείλουν στην Ελλάδα μια προοπτική ανάπτυξης»

δημοσιεύτηκε:

«To χρέος των δανειστών» επιγράφει το σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρεται τόσο στις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση όσο και σε αυτές των δανειστών και συμπεραίνει:

«Πάνω από όλα λείπει ένα πράγμα και για αυτό δεν γίνεται λόγος ούτε στο έγγραφο από την Αθήνα ούτε σε αυτό των δανειστών.

Λείπουν οι ιδέες για το πως μπορεί η Ελλάδα να προχωρήσει και πάλι στην ανάπτυξη. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί η χώρα να μειώσει τη δραματική ανεργία των νέων. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί η χώρα να δράσει και πάλι αυτόνομα.

Η προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η εμπιστοσύνη – όμως αυτό ακριβώς λείπει. Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα όπου κανείς δεν ξέρει εάν σε μερικούς μήνες θα παραμείνει στο ευρώ;»

Και η SZ καταλήγει: «Η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές μπορούν να ανταλλάξουν ακόμα πολλά χαρτιά. Μπορούν να αλλάζουν αριθμούς, μπορούν να παζαρεύουν ποσοστά. Και ναι, αυτο πρέπει να τα κάνουν.

Αλλά θα πρέπει να δώσουν και στην Αθήνα αυτό που πραγματικά χρειάζεται: μια προοπτική για μεγαλύτερη ανάπτυξη. Αυτό το οφείλουν οι δανειστές στον ελληνικό λαό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.