Σχοινάς: Δεν είναι μακριά η μεταμνημονιακή Ελλάδα

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, στο συνέδριο της «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε ότι η «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ λειτουργεί ως πρότυπο, που αναδεικνύει τη σημασία των συνεργιών και των συμμαχιών, πέρα από ιδεοληψίες, στεγανά και προκαταλήψεις του παρελθόντος, για την επίτευξη κοινών αναπτυξιακών στόχων στο δύσκολο περιβάλλον της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που δεν είναι μακριά».

«Παρόμοιες συνέργειες, μεταξύ αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων τεχνολογικού και τραπεζικού τομέα», συνέχισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, βοηθούν τους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς τους ως προς την ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια, υποστηρίζοντας τη μετάβαση σε ένα «πιο βιώσιμο και πιο ανταγωνιστικό μοντέλο παραγωγής» που, όπως είπε, παραπέμπει στο «πετυχημένο μοντέλο» που εφαρμόστηκε κατά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, «ένα πρότυπο λειτουργίας στη βάση των κανόνων της αγοράς, από το οποίο πάνω και πέρα απ όλα, το ίδιο το κράτος έχει να κερδίσει».

«Το μοντέλο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπου χρειαζόμαστε άμεση και πολύπλευρη δράση για την επίλυση σύγχρονων προβλημάτων. Βρισκόμαστε ακριβώς σε μια εποχή που τα σύνθετα προβλήματα απαιτούν νέες άμεσες και δυναμικές λύσεις. Σε μια χώρα όπως η δική μας που βγαίνει από μια επταετία πρωτοφανούς κρίσης, που δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά με τη βοήθεια της Ευρώπης στάθηκε όρθια, τίποτα δεν πρέπει να μείνει όπως παλιά. Θα πρέπει να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή».

«Είναι πικρή αλήθεια ότι ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης, από την οποία βγαίνουμε σταδιακά και σταθερά, ότι η γεωργία, όπως και άλλοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας επλήγη από το λεγόμενο σύνδρομο του κοιμώμενου γίγαντα, με αποτέλεσμα χρόνιες αδυναμίες και στρεβλώσεις να αποτελούν εμπόδιο στην επίτευξη προόδου. Αυτό πρέπει τώρα να αλλάξει» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν.

Ο κ. Σχοινάς πρόσθεσε ότι η λύση περνά μέσα παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, την καινοτομία, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Τόνισε ότι η ΚΑΠ, από την ίδρυση της 1962, «απέδειξε ότι είναι σε θέση να προσαρμόζεται σε μεταβαλλόμενες συνθήκες και είναι σε θέση να αντιμετωπίζει με επιτυχία μελλοντικές προκλήσεις» και παρέπεμψε στη νέα προσέγγιση της γενικής διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στις πρωτοβουλίες και προτάσεις που θα παρουσιαστούν στις 29 Νοεμβρίου, «μετά την εντολή του προέδρου Γιούνκερ, για περαιτέρω εκσυγχρονισμό και απλοποίηση της αγροτικής πολιτικής».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


Exit mobile version