Quantcast
Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων - enikonomia.gr
share

Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

δημοσιεύτηκε:

Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σε επίπεδο περικοπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης.

«Το να σφίξεις ακόμα περισσότερο το λουρί σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν είναι ένα μέτρο παράλογο» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς πώς η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 6 με 8 δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, ο κ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι «υπάρχουν τρόποι είσπραξης για αύξηση της ρευστότητας.

Δεν είναι λογικό να αυξήσεις τη φορολογία αλλά να διευκολύνεις τους φορολογούμενους που χρωστάνε δισ. ευρώ».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ σήμερα στο Παρίσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα εφαρμογής της παλιάς εργαλειοθήκης και πως έχει ζητηθεί από τον οργανισμό να βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει η κυβέρνηση.

«Έχουν να κάνουν με καλύτερη απόδοση φόρων μέσω καλύτερης διασταύρωσης, πάταξη της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος» ανέφερε ενδεικτικά ο Γ.Σακελλαρίδης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.