Quantcast
Ρήγας: Το ΔΝΤ θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία του Ιουλίου με στοιχεία μη πραγματικά - enikonomia.gr
share

Ρήγας: Το ΔΝΤ θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία του Ιουλίου με στοιχεία μη πραγματικά

δημοσιεύτηκε:

Επικριτικός εμφανίστηκε απέναντι στο ΔΝΤ ο Πάνος Ρήγας για τη στάση που ακολουθείς το ελληνικό ζήτημα λέγοντας πως επιχειρεί να ακυρώσει τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για ύφεση και πλεόνασμα.

Σε συνέντευξη Τύπου στα Ιωάννινα όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «τηρούμε τη συμφωνία, όσο για τον τρόπο υλοποίησης της, αυτό είναι δικαίωμα και ζήτημα μιας δημοκρατικής κυβέρνησης».

Ο κ. Ρήγας, για το ασφαλιστικό και το φορολογικό ζήτημα, είπε πως οι στόχοι έχουν επιτευχθεί, έχουν συμφωνήσει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στο 97% και τώρα η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση το σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση που διατύπωσε σε συνέντευξη του στην Washigton Post , λέγοντας ότι στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει το ΔΝΤ.

Σε ερώτηση σχετική με το αν συνάδει η επιχειρηματολογία του ΔΝΤ με την ευνοϊκή στάση του απέναντι το κούρεμα του χρέους, απάντησε πως “κούρεμα του χρέους με κατεστραμμένη κοινωνία δεν γίνεται”.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι αυτά έχουν αξία για την αποτύπωση της στιγμής και πως η κυβέρνηση δίνει μάχη με ειλικρίνεια και θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας και υπογράμμισε: “Ούτε αριστερή παρένθεση θα γίνουμε, ούτε θα καταστρέψουμε την οικονομία. Η ευθύνη είναι δική τους”.

Για το κείμενο των “53”, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως το κόμμα του, είναι δημοκρατικό και όχι κόμμα-νεκροταφείο. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.